AKP’de imar çatlağı

AKP’de imar çatlağı

Çayırova Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısında Şekerpınar Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Anadolu Otoyolu arasındaki bölgede 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında imar planında revizyona gidilmesine 5 AKP’li meclis üyesi ret oyu verd

meclis-(2).jpgmeclis-(3).jpg

Çayırova Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci başkanlık etti. Meclisin gündem dışı kısmında ilk olarak CHP Meclis Üyesi Halis Koç söz alarak, “Geçtiğimiz ay 10 parselden oluşan taşınmazların satış ihalesi vardı. CHP olarak izleyici olarak katılmak istedik. Ama ne yazık ki İhale Komisyonu Yazı işleri müdür bizim ihaleye girmememizi engelledi. Bu konuda başka iki sorumuz var: Müdüre bu talimatı kim verdi? Meclis üyelerinin ihaleye alınmaması kanunun neresinde var bunu müdürden bekliyoruz. Sayın Başkan bizden neyi saklıyorsunuz, neyi kaçırıyorsunuz merak ediyoruz?” diye sordu.

DOĞALGAZ SIKINTISI VAR

Halis Koç’un ardından Bağımsız Meclis Üyesi Adem Kılıç da söz alarak Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm mağdurlarının doğalgaz sıkıntısı olduğunu ve bu konuda çözüm istediklerini belirtti. Gündem dışı son olarak ise Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci konuşarak, “Seçim sürecine girdik. Bu süreç içinde tabi piyasa hareketleniyor. Bu konuda Çayırova’da yaşayan herkese önemli görev düşüyor. Belden aşağı siyaset herkese zarar veriyoruz. Bu süreci istikrarlı şekilde geçirelim. Daha uzun bir süreç var. Hem Çayırova’ya hem yatırımlarımıza hem de vatandaşlarımıza zarara vermeyelim. Sonuç olarak Çayırova’da yaşıyoruz ve hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Meclisin birinci gündem maddesi olan Şekerpınar Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Anadolu Otoyolu arasındaki bölgede 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında imar planında revizyona gidilmesi yönünde komisyon raporu okundu. Madde ile ilgili olarak görüş belirten CHP Meclis Üyesi Halis Koç, “Buradaki imar değişikliği kabul edilmesi halinde bugüne kadar yapılan çalışmalar toplum nezdinde yok sayılacak. Akıllarda alınan bu karar kalacaktır. Bu konu neden Büyükşehire gitmeden alelacele buradan geçirtilmek isteniyor. Gündemdeki maddenin reddedilmesini istiyoruz. CHP olarak plan değişikliğini kabul etmiyoruz. Biz bu plan değişikliğine ret verip, kabul edilmesi halinde yasal hakkımızı kullanacağız.” dedi.

AKP’DEN 5 RET OYU

Madde ile ilgili olarak Saadet Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar da değişikliğe karşı çıkarak, “2017’de planı biten bir bölgede vatandaşların itirazlarını reddettik, bugün neden meclise geliyor. Yeni sahipleri orada emsal artışı yakalamak istiyorlar. Bu yüzden bu konuda meclise geldi. Orada yaşayan köylülerin itirazlarını reddedip, bugün oraya yeni gelen birilerinin isteği üzerine imar değişikliğini kabul etmek, vatandaşlarımıza haksızlıktır.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada AKP’den de 5 meclis üyesi ret oyu verdi. Bunun üzerine maddeye 13 evet 13 hayır oyu çıktı. Gündem maddesine eşit sayıda evet ve hayır oyu çıkınca Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin oyu 2 oy sayıldığı için madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.