Akın; Yaşanan olay caniliktir

Akın; Yaşanan olay caniliktir

 AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın geçtiğimiz gün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının ardından ODTÜ’de yaşanan başörtüsü...

 

AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın geçtiğimiz gün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının ardından ODTÜ’de yaşanan başörtüsü gerginliğine dair basın açıklaması yaptı. Akın, geçmişte başörtüsü yüzünden eğitim alamayanları örnek vererek Gezi olaylarında tava, tencere çalanlara göndermede bulundu. Akın, “Başörtülü ablalarımız, büyüklerimiz başlarındaki örtüler yüzünden geleceklerinden hayallerinden oldular. Ama bu büyüklerimiz tava, tencere çalmadan ortalığı yakıp yıkmadan kimseyi rahatsız etmeden evlerine çekildiler. Öğrenim özgürlüğü bilinçli bir şekilde kısıtlandı. Bu dram uzun yıllar sürdü ve çok can yandı” dedi. 

ÇİRKİN BİR TUZAK

İçinde bulunulan özgürlüğü hazmedemeyenlere gönderme yapan Akın, “Özgürlüğü ve demokrasiyi içine sindiremeyenler çatışma ortamı çıksın istiyorlar. Neyse ki kurulan pis tuzağa Türk halkı olarak itimat etmedik. Nene Hatunların Kara Fatmaların başlarındaki örtülerle savaşarak kurdukları bu milletin evlatları da özgür bir şekilde eğitim alabilirler. Başörtüsü eğitime engel olamaz” diyerek başörtüsüne yapılan müdahaleye isyan etti.  Akın, son olarak toplantının bittiği saatlerde ODTÜ’deki başörtü olayının yanlış lanse edilip yol yapımı için kesilen ağaçlara direnen öğrencilere destek veren İzmitlilerin eylemiyle ilgili olarak “Yolla alakalı düzenleme yapılıyor. AKP, yasakçı zihniyetten sıkıntı çeken ve çektiği sıkıntıyı düzlüğe kavuşturacağı, ülkeye demokrasi getireceği düşünülen bir zihniyet kurmuştur.

PRİM VERMEYECEĞİZ

Sözlerine devam eden Akın, “Bu sıkıntıları en çok AKP’nin omurgasını oluşturan kişiler çekti Anayasal hakkı hiç kimse engelleyemez. Bir kardeşimiz üniversiteye girmek istiyorsa kılık kıyafeti ve eğitim özgürlüğü kendi elindedir. Burada yapılanlar pis bir oyunun parçasıdır. Kocaeli’nin 53 bin üyelik en büyük gençlik teşkilatı olarak bu olaylara kesinlikle prim vermeyeceğiz. Yapılmak istenenlerin ve Eylül’e selam gönderenlerin farkındayız. Umarım akranlarımın yaptığı yanlışlar bizi daha büyük yanlışlara götürmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.