Akaryakıt tesislerine baskın

Akaryakıt tesislerine baskın

 Kocaeli’nde faaliyet gösteren 5 akaryakıt depolama tesisine geçtiğimiz gün sabah saatlerde şok bir baskın düzenlendi. Baskında teksilerden alınan...

 

Kocaeli’nde faaliyet gösteren 5 akaryakıt depolama tesisine geçtiğimiz gün sabah saatlerde şok bir baskın düzenlendi. Baskında teksilerden alınan numuneler TÜBİTAK’a gönderildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu arasındaki protokol gereğince ilimizde faaliyet gösteren 5 akaryakıt depolama tesisi denetlendi. Valilikten konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle; “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu arasındaki protokol gereğince; 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu Kapsamında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 29.08.2013 tarih ve 78433 sayılı yazılarına istinaden, İlimizde faal olan 5 akaryakıt depolama tesisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğünden, EPDK Denetçileri, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Jandarma Komutanlığından, Uzman Jandarmalar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, Gümrük Muhafaza memurları, Gelir idaresi başkanlığından, Gelir Uzmanları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı elemanlarınca 2 ekip halinde 02.09.2013 tarihinde sabah saat 09.00 itibari ile yapılan denetimlerde; 5 akaryakıt depolama tesisinden, faal olan 4 akaryakıt depolama tesisindeki gümrüklü 47 adet akaryakıt tankından numuneler alınmış ve Ulusal Marker Kontrolleri yapılmıştır. Alınan numuneler incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderilecek olup, tüm tesislerde lisans ve belge kontrolleri yapılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.