Akar, “Sözler toz oldu üzerimize yağdı”

Akar, “Sözler toz oldu üzerimize yağdı”

  Kuruluş aşamasında vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin yoğun tepkisine neden olan POSCO fabrikası, yetkililerin çevreye ve insanlara...

 

 

Kuruluş aşamasında vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin yoğun tepkisine neden olan POSCO fabrikası, yetkililerin çevreye ve insanlara zarar vermeyeceği sözlerinden sonra geçtiğimiz aylarda faaliyete geçmişti. Ancak; açılışının üzerinden 3 ay bile geçmeden POSCO fabrikasından yükselen siyah toz bulutları vatandaşların evlerinin içine kadar girdi. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakanın cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi.

 

KOCAELİ’YE İHANET!

 

Akar, önergesinde 2011 yılında vatandaşların haklı tepkilerinin gözardı edilerek Bakan Ergün dahil AKP Milletvekillerinin ve yerel yöneticilerin, fabrikanın çevreye zarar vermeyeceği ve istihdam yaratacağı sözlerinin bugün ne kadar boş olduğunu belirtti. Akar, ayrıca 2011 yılında Bakan Ergün’ün cevaplaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesine; Ergün’ün  Meclis kürsüsünden vermiş olduğu cevabı hatırlatarak  ‘’Yerleşimin yanında sanayi olmaz diye bir kural yok. Önemli olan, yerleşimi tehdit etmeyen, çevresel şartlara uyan, havayı, toprağı, suyu kirletmeyen bir şekilde sanayinin çalışmasını temin edebilmektir. Bunu temin edebildikten sonra elbette yerleşimle sanayi yan yana da olabilecektir.’’ Sözlerine ilişkin bu güvenceyi temin etmeyen Bakan Kocaeli’ye ihanet etmiş olmuyor mu? Bu sözleri meclis tutanaklarında yer alırken şimdi vatandaştan özür dilenecek mi?” dedi.

 

VATANDAŞIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA MI?

 

 

Fabrikadan çıkan siyah toz bulutlarının içeriğinin ne olduğunu da soran Akar, vatandaşların bu tozdan ne düzeyde etkilendiğini ve ne şekilde sağlığı tehdit ettiğini de Başbakana sordu. Bakalım bu sorular ne yanıt bulacak ve gerekli önlem ve duyarlılık şimdi gösterilecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.