Akar polis intiharlarını meclis gündemine taşıdı

Akar polis intiharlarını meclis gündemine taşıdı

   CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kocaelide de ardarda meydana gelen polis intiharlarını Meclis gündemine taşıdı. Akar İçişleri Bakanına...

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kocaelide de ardarda meydana gelen polis intiharlarını Meclis gündemine taşıdı. Akar İçişleri Bakanına soru önergesi verirken ayrıca Meclis Başkanlığına artan polis intiharların araştırılması için komisyon kurulmasına ilişkin araştırma önergesi verdi.

 

Akar İçişleri Bakanı Muammer Güler’in cevaplaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesinde son yıllarda artan polis intiharlarına ilişkin herhangi bir çalışma yapılmış mıdır diyerek bu konu ile psikolojik destek verilmekte midir? Dedi. Akar Kocaeli de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen polis intiharlarına da dikkat çekerek bu intiharların araştırılması gerektiğini belirterek komisyon kurulması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

 

BİR AYDA 13 POLİS İNTİHAR ETTİ

Akar Araştırma önergesinde yılda 50 polisimizin intihar ettiğini bu intiharlarında mesleğin ilk yıllarında meydana geldiğine dikkat çekerek bazı raporlarda belirtilen rakamları ortaya koydu.

 

Gezi olaylarının yaşandığı Haziran ayında 13 polisin intihar ettiğini belirten Akar bu intiharların Sadece borç, ailevi ya da psikolojik sorunları varlığı ile açıklanamayacağını  İntiharların asimile edilmiş, pasif göreve atanmış bugünkü tabiriyle mobbing uygulanmış, operasyonel görevlerde yer alan polislerin ise; olağanüstü durumlarda12 / 12, diğer zamanlarda 12 / 24 ya da 12 / 36 sistemiyle çalışmaları sonucu gece, gündüz kavramının tamamen birbirine karıştığı aileleriyle, arkadaşlarıyla, sosyal çevreleriyle ilişkilerin zayıflamasına Psikolojik tahribatlara da yol açtığını belirtti. Mesleğin, çalışma koşullarının yarattığı bu “iş stresi” hem polisi, hem de polisten “hizmet alan” kamuyu etkilemekte olduğunun altını çizen Akar Polislerin, giderek bunalıma sürüklendiğini, bunun göstericilere ya da vatandaşlara da maalesef  “şiddet” olarak yansıtılıyor dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.