Ak Parti Kocaeli'nde yeni başkan arayışı

Ak Parti Kocaeli'nde yeni başkan arayışı

AKP Kocaeli’de yeni başkan ve yönetim için çalışmalar sürüyor. Dün öğlen saatlerinde il binasına gelen AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü Antalya Milletvekili Mustafa Köse başkanlığındaki 6 kişilik Genel Merkez heyeti il yöneticilerinden il başkanı gör

AKP Kocaeli’de  yeni başkan ve yönetim için  çalışmalar sürüyor. Dün öğlen saatlerinde il binasına gelen AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü Antalya Milletvekili Mustafa Köse başkanlığındaki 6 kişilik Genel Merkez heyeti il yöneticilerinden il başkanı görmek istedikleri 3 isim yazmalarını istedi.

Abdullah Eryarsoy’un istifasının ardından  49 il yönetim kurulu üyesi, dün  ilimize gelen Genel Merkez yöneticilerinin talebi ile istifalarını verdi. İl Disiplin Kurulu ve Demokrasi Hakem Heyeti üyeleri istifa etmedi.
Dün öğlen saatlerinde il binasına gelen AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü Antalya Milletvekili Mustafa Köse başkanlığındaki 6 kişilik Genel Merkez heyeti, önce il yöneticileri ile toplu olarak görüştü. Heyet, il yöneticilerinin istifası ile birlikte il başkanı görmek istedikleri 3 isim yazmalarını istedi. İl yöneticilerinin bazıları il başkanının belirlenmesini Genel Merkezin takdirine bırakırken; bazı il yöneticilerinin de İdris Alp, Şemsettin Ceyhan, Mehmet Uzunoğlu, Mikdat Aydın, Arif Aküzüm, Halil Yenice, Hüseyin Yusuf, Şengül Karagöz’ün de aralarında bulunduğu gönüllerinden geçen 3 ismi yazdıkları öğrenildi.
DIŞARIDAN ATAMA OLACAK 
AK Parti Genel Merkez heyeti il yöneticilerinin ardından; İl Disiplin Kurulu ve Demokrasi Hakem Heyeti üyeleri, İlçe başkanları, belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis yeleri ve il kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile görüşüp il başkanlığı konusunda istişarelerini yaptılar. Genel Merkez heyeti, milletvekilleri; Sami Çakır, M.Akif Yılmaz, Cemil Yaman ve R.Sezer Katırcıoğlu ile de görüşüp il başkanlığı için görüşlerini aldılar. Genel merkez yöneticilerinin, mevcut il yöneticilerinin de istifa etmelerini istemeleri, AK Parti’de yeni il başkanının il yönetimi dışında, dışarıdan bir ismin atanacağı anlamına geliyor. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.