Aile hekimleri isyanda

Aile hekimleri isyanda

 Kocaeli Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği dün İl Sağlık Müdürlüğü önünde orta bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına...

 

Kocaeli Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği dün İl Sağlık Müdürlüğü önünde orta bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına katılan hekimler, “Aile hekimlerine acil servislerde nöbet tutturulmasına hayır” dedi.

Kocaeli Tabip Odası, Aile Hekimleri Derneği ile birlikte dün İl Sağlık Müdürlüğü önünde aile hekimlerinin acil servislerde nöbet tutacak olmasına karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında ilk sözü Kocaeli Tabip Odası Başkanı Kemal Keşmer aldı. Keşmer, sağlık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Keşmer’in ardından Kuruçeşme Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Fatih Özcan aile hekimleri adına bir açıklamada bulundu.

1440 SAAT EK GÖREV
Fatih Özcan, “19 Temmuz tarihinde aile hekimliği ile ilgili değişiklik yürürlüğe girdi. Aile hekimlerinin yeni çıkan yasa ile devlet hastanelerin acil servislerinde hizmet etmesinin önü açılmıştır. Aile hekimlerine verilen angarya görev yetmiyormuş gibi, acil servislerde nöbet düzenlemesi getiriliyor. Haftada 30 saat ek görev yılda 1440 saat yapar. Bu haksızlıktır. Aile hekimleri olarak bu haksızlığa boyun eğmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.