“Ahilik Kültürü bizlere ışık tutuyor”

“Ahilik Kültürü bizlere ışık tutuyor”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Ahilik Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Bizlere ışık tutan bu kültüre günümüzde de gereken değeri vermemiz; ticari hayatımızın gelişmesini, esnafımızın ve işletmecilerimizin yollarına başarı il

17-23 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir açıklamada bulundu. Başkan Çiler yaptığı açıklamada, “Ticari ve toplumsal hayatta dürüstlük, güvenilirlik, hak ve hukuka saygı, cömertlik, kardeşlik ve yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alan Ahilik Teşkilatı, 13. yüzyılda gönül adamı olarak tanımlanan Ahi Evran-ı Veli tarafından kurularak, Ahilik Kültürünün temeli atılmıştır. Bu kültür, yüzyıllardan beri esnaf ve sanatkârlarımız için şaşmaz bir kılavuz olmuştur. Tüm esnaf ve sanatkârlarımızın benimsedikleri ‘Ahilik Kültürü’, onları kusurlu mal üretmekten kaçınarak, tüketici haklarını korumaya da yönlendirmiştir.

AHİLİK HAFTASINI KUTLARIM

Günümüze kadar uzanan ve şimdilerde ‘iş etiği’, ‘iş ahlakı’ olarak görülen kuralların kökeni ‘Ahilik Kültürü’nün toplumumuza yansıması ile oluşmuştur. Bizlere ışık tutan bu kültüre günümüzde de gereken değeri vermemiz; ticari hayatımızın gelişmesini, esnafımızın ve işletmecilerimizin yollarına başarı ile devam etmelerini sağlayacaktır. Bu duygularla; işletmecilerimizin, ticaret ile uğraşan ekonomimize can veren; iyiyi, doğruyu ve güzeli benimsemiş tüm iş dünyasının Ahilik Haftası’nı kutlar, daha çok çalışıp daha çok üreteceğimiz, yerli ve milli üretimi daha çok benimseyerek bu yolla dünya markası olacağımız ve bunu yaparken de atalarımızın bizlere miras bıraktığı Ahilik geleneğinin şartlarını daima göz önünde bulunduracağımız bir ticari yaşam dilerim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.