Ah benim şoför kardeşim !

Ah benim şoför kardeşim !

 

Çok uzun yıllardır söylenir durur, ama sen pek kafana takmazsın.

Çünkü ‘’yollar uzun’’ ve ‘’ömür biter yol bitmez’’ deyip sabırla davranır, metanet içinde gider gelirsin binlerce kilometreyi. Hakkını arama günü gelince de, nedense sessizce beklemeyi yeğlersin.

Bu tavrın, aslında seni ciddi sıkıntılara sokar. Sessizliğinden ise tüm siyasal iktidarlar fazlasıyla nemalanır.

Bu yüzden, geçtiğimiz günlerde kamyon ve TIR şoförleri olarak Marmara Nakliyeciler Garajı önünde ‘’mazot fiyatları yüksek, nakliye ücretleri düşük’’ diyerek çıkardığınız sesi çok önemsedim.

Evet, siz bu tür eylemleri daha önceleri de yapmalıydınız. Kontak kapatmaksa kapatmalıydınız. Yapmalıydınız ki, siyasal iktidarlar sizin ‘’örgütsüz gücünüze’’ güvenip üzerinizde tepinme cesaretini bulamasalardı.

Neyse, iş işten geçmiş değil, her şey bitmiş değil.

Gördünüz, yaşamak için gündeme getirdiğiniz taleplerinizin önüne cesaret edip de çıkamayan siyasiler, size yine ÇEVİK KUVVET ekiplerini gönderdi.

Oysa, yıllardır artan mazot fiyatlarıyla ÇEVİK KUVVET ekiplerinin ne alakası var ?

ÇEVİK KUVVET ekiplerinin, nakliye fiyatlarının yıllardır periyodik olarak azalmasıyla ne alakaları var ?

Onların bu işle tek alakası, hükümetin protesto edilmesini hukuki ve hukuki olmayan bir biçimiyle yani her koşulda engellemek.

Sen para kazanamıyormuşsun,

Sen uykusuz direksiyon sallamaktan perişan olmuşsun,

Senin eve götürdüğün ekmek hergün biraz daha küçülmüş,

Onları hiç ilgilendirmiyor. Onlar, EMİR KULU. ‘’Biz, aldığımız emri uyguluyoruz’’ diyorlar. İşte, bu yüzden de, onlara emir verenlere hesap sorma zamanı geldiğinde, iyi düşünüp taşınmak lazım.

Evet, sevgili şoför kardeşim;

Başbakan’ın dediğine uyup ‘’sadece sandıkta hesap sorma’’ girdabında sıkışmadığını göstermek için, yaptığın eyleme ‘’yolsuzlukların simgesi’’ haline gelen boş ayakkabı kutularıyla geldin.

Ama, galiba biraz geç kaldın…

Bir de, bu tür protestoların, ilgili kişileri ve emir kulu olanları tahrik ettiğini bir türlü anlamadın ya da unuttun. Bunlar yetmiyormuş gibi, bir de hükümeti istifaya davet ettin.

Eh be şoför kardeşim, ben şimdi sana ne diyeyim…

Yolun ve bahtın açık olsun…

Gözünüz yolda kulağınız bende olsun sevgili şoför kardeşlerim…

 

 

Bu yazı toplam 101 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi