Ağaçlardan kitap topladılar

Ağaçlardan kitap topladılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 10. Kocaeli Kitap Fuarı arifesinde, Yürüyüş Yolu’nda ağaçlar yine bir günde kitap açtı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden işlerine, okuluna giden Kocaelililer kitaplarla dolu ağaçları görünce şaşkınlığını g

2-009.jpg10. Kitap Fuarı öncesinde kentte renkli etkinlikler düzenleniyor. Kitap Fuarı’na dikkat çekmek için yapılan etkinliklerin en dikkat çekeni ise ağaçların kitap açması oldu. İzmit Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınarların yanında bulunduğu ağaçlara geceden 7 bin 500 kitap asıldı. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar ağaçlara asılı kitapları almak için adeta yarıştı. Kitaplar 5 dakika içinde ağaçlardan toplandı.

 Her türden kitabın ağaçlarda yer aldığı renkli etkinlikte vatandaşlar istedikleri kitabı alabilmek için farklı farklı yöntemleri uyguladı. Bazıları ağaçlara tırmanırken, sopayla düşürmeye çalışan, sırt çantasını havaya atan, omuza çıkanlar ilginç görüntüler oluşturdu

 KOCAELİ’DE AĞAÇLAR ÇİÇEK DEĞİL KİTAP AÇIYOR

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram kitapseverlerle sohbet etti. Başkan Karaosmanoğlu 10. Kitap Fuarı’nın arifesinde her yıl Mayıs ayında çiçeklerin açtığı ağaçların Kocaeli’de bir günlüğüne kitap açtığını belirterek 5-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kocaeli 10. Kitap Fuarı’na tüm vatandaşları davet etti.

 20 BİN KİTAP AÇTI

Öte yandan kent genelinde 20 bin adet kitap ağaçlara asıldı. İzmit Yürüyüş Yolu’nda 7 bin 500, Kocaeli Üniversitesi Kampüsünde 7 bin 500 ve ilçelerde 5 bin olmak üzere toplam 20 bin kitap, kitapseverlerden tarafından dakikalar içinde meyve toplar gibi ağaçlardan toplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.