AFAD start verdi

AFAD start verdi

AFAD Başkanlığınca afetlere dirençli Türkiye oluşturmak ve toplumda önlem alma kültürünü yerleştirmek üzere Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları başlatıldı.

İlimizde de tedbir içerikli zihinsel dönüşüm için planlanan faaliyetlerin ilki Gölcük’teki 1999 anma etkinliklerinde yapıldı. 
Alanda kurulan stantta konuyla ilgili broşür dağıtımı, tanıtım ve bilgilendirme yapılırken, araç ve ekipman kapasitesi sergilendi. AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, alanda çeşitli televizyonlara hazırlık yılı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ayrıca alana kurulan led ekrandan Afetlere Hazırlık Yılı ile ilgili hazırlanan filmler ve uyarıcı infografik çalışmalar Gölcüklülere gösterildi. Deprem ve diğer afetlerle ilgili alınması gereken önlemlerin yansıtıldığı ekran anma etkinliklerinde bir ilkti ve büyük ilgi gördü. Filmleri izleyenlerin, anılarının canlandığına ve hüzünlü anlar yaşadıklarına şahit olundu.

TÜM YURTTA FARKINDALIK

Bilgilendirme, tutum ve davranış değiştirme temel hedefleriyle başlatılan Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları kapsamında yurt genelinde çeşitli farkındalık faaliyetleri de yürütülüyor. 16 Ağustos Cuma günü camilerden konuya duyarlılık kazandırmak üzere hutbe okutuldu. Süper Lig ve 1. Lig maçlarında oyuncular “Afetlere Hazır Ol” pankartlarıyla sahaya çıktılar. Kısa süre içinde televizyonlarda hazırlık yılı kamu spotları da dönmeye başlayacak.

TEKOĞUL: “TÜM KOCAELİ’NİN DİKKATİNİ ÇEKECEĞİZ”

İlimizde de “Hep Huzurlu Kalalım Diye-Afetlere Hazır Ol” görselleri tanıtım platromlarında paylaşılmaya başlandı. Kamu kurumlarında da afiş çalışması yapılıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, başlatılan çalışmalarda her ay farklı bir konuda olmak üzere yıl boyunca 12 farklı temaya vurgu yapılacağını, Ağustos ayının temasının “Afet Risklerini Anlamak” olduğunu vurguladı.  
Afet Çantası, Toplanma Alanları, Afet Sigortası, Bina Güvenliği, İlk Yardım, Gönüllülük, Yangın, Afet Anı, Tatbikat, Afete Hazır Türkiye gibi temalarla devam edecek hazırlık yılı etkinlikleriyle Kocaeli kamuoyunun dikkatini çekeceklerine inandıklarını söyledi. Ulaşım araçlarında ve teknoloji mağazalarında da farkındalık görsellerini döndürmek istediklerine değinen Tekoğul, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Afet olduktan sonrasına yönelik müdahale içerikli zihinsel dünyamızı afet öncesindeki hazırlıklara evriltmemiz gerekiyor. Afetlere hazırlanmak, bir kurumun tedbir almasıyla gerçekleşecek bir şey değildir. Toplumun tüm kesimlerinin, Kamu kuruluşlarının, Belediyelerin, Üniversitelerin, sivil ve özel kuruluşların, bireylerin hep birlikte dahil olduğu bir risk azaltma çabasıyla afetlere hazırlanmak mümkün görülmektedir. Bu hazırlık farkındalığını arttırmak üzere İl Müdürlüğümüzce başlatılan ve yıl boyunca sürecek çalışmalara hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.