Adil, şeffaf, üretken, eşitlikçi yöneteceğiz

Adil, şeffaf, üretken, eşitlikçi yöneteceğiz

Gebze Belediye Başkanlığı’nın bağımsız adayı Serap Çakır, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki ikinci mitinginde gövde gösterisini daha kalabalık kitle ile yaptı. Adil, şeffat, üretken, eşitlikçi yönetim vaat etti.

kapak-serap-cakir-miting-12.jpg3--serap-cakir-miting-1.jpg2---ikili-001.jpg

31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda yine bir gövde gösterisinde bulunan Serap Çakır, 20 Ocak’taki ilk mitingine kıyasla daha kalabalık kitleye konuştu. Çakır; adil, şeffaf, üretken, eşitlikçi yönetim vaat etti. Bugüne kadar tüm miting ve programlarına gösterilen ilgiye teşekkür eden Serap Çakır, 22 mahallede kurdukları seçim irtibat büroları ile tüm vatandaşların ilgisine yanıt vermeye çalıştığını söyledi.

HALKIN SİYASETE GÜVENİ KALMADI

Saha çalışmalarında Gebze’nin yenilenme ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu gördüklerini belirten Çakır, “Halkımız yalandan, kavgadan, yandaşlıktan ve ötekileştirmeden sıkılmış, siyasete karşı tamamen güven kaybetmiştir. Verilen sözlerin tutulmaması, belediyede işlerinin yapılmaması gibi konulardan sitem ederek kimseye güvenmediklerini söyleyenlerin sayısı oldukça fazla” dedi. Çakır ayrıca özetle şunları kaydetti:

ADİL, ŞEFFAF, ÜRETKEN…

“Gebzeliler lafta değil gerçek anlamda tarafsız bir yönetim anlayışı, kısacası değişim istiyor. Ben de seçmenlerimize adil, şeffaf, üretken ve eşitlikçi bir yönetim anlayışı ile hizmet yapacağım. Şeffaf yönetim anlayışı ile tüm yapacağımız ihaleler, harcamalar ve yatırımları kanunlar çerçevesinde hesabını verebileceğimiz şekilde gerçekleştireceğiz. Adalet ve dürüstlük olmazsa olmazımdır. Tanıyanlar bilir, tanımayanlar da yapacağım çalışmalarla öğrenecekler.

HEM GEBZE’YE HEM GEBZELİLER’E

Üretkenlik ile Gebze’ye gelir sağlayacak ve Gebzeliler’e iş istihdamı oluşturacak projeler üreterek hem Gebze hem de Gebzeliler’e kazandıracağız. Eşitlikçi anlayış ile tüm vatandaşlara aynı ölçüde ilgiyle tüm mahallelere ihtiyaçları doğrultusunda ayrımsız hizmet yapacağım. Belediye işlerinde akraba, tanıdık ile değil liyakat sahibi, işinin ehli, işini en iyi yapan kişilerle çalışacağız.

SORUNLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

Önümüzdeki hafta hep birlikte sandığa gidecek ve kendi kaderimizi belirleyecek kararı vereceğiz. Gebze’de doğdum, burada okudum ve yaşıyorum. Sorunlarınızı ben de yaşıyorum. Gebze yıllar ilerledikçe gerileyen bir ilçe haline geldi. 21’nci yüzyıldayız ve büyük bir bütçesi olmasına rağmen sürekli göç alması, yeterli sosyal donatı alanları ile gençlere yönelik faaliyetlerin olmaması; imar, tapu ve altyapı, hava kirliliği gibi sorunlarla mücadele etmeye devam ediyoruz.

ÖNCELİKLERİMİZ OLACAK

Gebze’nin her konuda kemikleşmiş tüm sorunlarını çözmek için projelerimiz hazır. Göreve geldiğimizde çevre, trafik, altyapı, imar ve tapu sorunları için gerekli düzenlemeler ve sosyal alanların oluşturulması önceliğimiz olacak.

Kültür sanatta çok hareketli ve Gebze tarihini, kültürünü yaşatarak Gebze’yi hareketlendirecek çalışmalar yapacağız. Ağaçlandırma ve yeşillendirme ile birlikte kalan yeşil alanları sosyal faaliyet alanlarına çevireceğiz.

Hava kirliliğinin, sanayi kuruluşları ile birlikte çalışma yapılarak minimum seviyeye indirilmesi sağlanacak. Trafiğin tehlikeli olduğu bölgelerde üstgeçitler kurulacak.

Yeni güzergâhlar belirlenerek yeniden semt pazarları kurulacak.

Hanımlara yönelik istihdam çalışmalarının yanı sıra, el emeği sokağı kuracağız.

Tarım ve hayvancılık, kurs ve seminerler ile canlandırılacak.

Uygun fiyatlarla çocuklarınızı emanet edebileceğiniz kreş projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Taziye evleri kuracağız.

Şehir dışına gerek gezi gerek gezi amaçlı otobüs tahsisinde vatandaşa sıkıntı yaşanmayacak.

Maddi durumu yetersiz öğrenciye ücretsiz seyahat kartı vereceğiz.

Engelliler için özel istihdam projesi oluşturacağız.

Mega projelerimiz fuar alanı, galeria ve spor kompleksini de hayata geçirerek Gebze’nin ekonomisi ve iş istihdamına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

BELEDİYENİN BÜTÇESİ YETER

Mega projeler zaman alacaktır. Gebzeliler’in istekleri olan projeleri belediyenin devasa bütçesi ile hayata geçirmek zor olmayacaktır. Vatandaşın yaşam kalitesini yükselterek; daha rahat güvenli mutlu yaşamasını sağlayacağız.

Yapacağımız hizmetlerle halkın ruhuna da dokunacağız. Şehir içinde halkın psikolojisini bozan tüm unsurları ortadan kaldıracağız. Hayatı zorlaştıran değil kolaylaştıran bir yönetim anlayışımız olacak.

31 Mart’ta rabbim bizimledir. Sizler de destek verirseniz değişimi hissedeceksiniz. Kendimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için gelin birlikte olalım.

Ben çamur siyasetine karşıyım. Seçilmişleri kötülemek bana düşmez. Seçmenin bugüne kadar yerel seçimlerde doğru karar vermediği Gebze’nin bugünkü durumundan belli. Gebze’de doğup büyüyen ve yaşayan bir adaya şans verilmeli.”

BU MEYDANDAN GÖSTERİYORUZ

SKM Başkanı Ömer Avcı, 20 Ocak’ta çıktıkları yolda, 40 yıllık partililerin yapamadığını yapan mahalle başkanlarına teşekkür ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda şaşkınlık vardı. Sonra Gebze’de dengelerin değişeceğini söyledik. Kimseye rakip olmak için değil yönetmek için geleceğiz dedik. Seçimden bir hafta önce de bunu bu meydandan gösteriyoruz” dedi. Avcı ayrıca özetle şunları kaydetti:

YİNE BİZ KOŞUYORUZ

“Bu bir ipucu, bir damla su. Serap Çakır’ın anahtarı nasıl aldığını da göstereceğiz inşallah. Gebzespor düştü biz koştuk, belediye düşüyor, Gebzeli düşüyor yine biz koşuyoruz. Vizyonumuzu, misyonumuzu halk nezdinde halkı yönetebilecek gücümüzü gösterdik. Bu fırsat 40 yılda bir gelir. Hizmetin devamı, hizmet etmek için geliyoruz. Gebze’de kazanıp harcatacak projelerle geliyoruz.”

İLGİ SEVGİNİN YANSIMASIDIR

Mitingde son olarak Gebzespor Başkanı İlker Çakır söz alarak kalabalığa atfen bu ilginin bir sevgi yansıması olduğunu belirtti. Çakır, “Sevgi hariç hiçbir şey bu kalabalığı toplayamaz. Bir bağımsız adayın bu kitleyi nasıl topladığı kıskanılacağına kişiler kendilerini sorgulamalı. Önemli olan işimiz düştüğünde değil işiniz düştüğünde yanınızda olmamız. Seçim süreci Gebze’nin tüm ailelerini ziyaret etmeye yetmez ama seçildikten sonra beş senelik süre yeterli bir süre olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.