ADD ve KYÖD Ata’yı birlikte anacak

ADD ve KYÖD Ata’yı birlikte anacak

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. Ölüm...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. Ölüm yıl dönümünü ortaklaşa hazırladıkları programla birlikte anacak.

KYÖD Sosyal Tesisleri’nde ADD ve  KYÖD  yöneticilerini katılımıyla yapılan basın toplantısında Pazar günü için hazırlanan programla ilgili bilgi verildi. 9’u 5 geçe Saraybahçe Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve katılımcıların Atatürk anıtına çiçek sunumuyla başlayacak olan anma programı şöyle devam edecek; KYÖD Sosyal Tesisleri’nde saat 09.30’da ‘İçimizden biri Atatürk’ isimli görsel sunum. 09.40’da Atatürk kimdir konferansı. 10.15’te, 2013 yılında Atatürk’ü nasıl algılıyoruz ‘Söz Gençlikte’ etkinliği. Program, Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esma Torun Çelik’in saat 10.30’da başlayacak olan “Cumhuriyet ve Atatürk’ü anlamak” konferansıyla son bulacak.

KİTLE ÖRGÜTLERİ DAVET EDİLECEK

Programda gazetecilere bilgi veren KYÖD Başkanı Haşmet Belen, “Yokluğunu her geçen gün hissettiğimiz Atatürk’ü anmak için KYÖD ve ADD ortak etkinlik düzenledi. Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partiler etkinliğimize davetlidir” diye konuşu. “İyi bir anma programı hazırladığımızı düşünüyorum. Geniş bir katılım bekliyorum. Anma programımızdan sonra tekrar burada birlikte olup değerlendirme yapacağız” diyen Belen, ADD ile ortaklaşa hazırladıkları programa, tüm demokratik kitle örgütlerini yazılı bir şekilde davet edeceklerini kaydetti.  

“SADECE ANMAK DEĞİL ANLAMAK GEREKLİ”

 

Belen’in sözü bıraktığı ADD şube başkanı Mustafa Küpçü, “Atatürk’ü anmak yeterli değil. Onu anlamakta gerekiyor. Bu düşünceyle yola çıkarak bir program hazırladık. İçi çok dolu bir program hazırladığımızı düşünüyorum” diye konuştu.  Küpçü’nün konuşmasının ardından ADD ve KYÖD yöneticileri basın mensuplarına toplu fotoğraf verdi. Toplantıya, KYÖD yöneticilerinden Cumhur Küçükbalkan, Fatih Çağlar, Bülent Altınyaz, Efe Patır ve ADD yöneticilerinden Yakup Kavnuk, Yalçın Pamuk, Bekir Çelik, Bayram önen ile Sivil İnisiyatif yönetim kurulu üyesi Numan Gülşah katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.