ADD KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI TAYLAN BİNGÖL: “Oy uğruna Sivas Katliamına seyirci kaldılar”

ADD KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI TAYLAN BİNGÖL: “Oy uğruna Sivas Katliamına seyirci kaldılar”

ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, “Oy uğruna Sivas Katliamına seyirci kalanlar; ülkemizi tek kişi yönetimine taşımış, parlamenter çoğulcu sistemi ortadan kaldırmış, Gazi Meclis’in itibarını yok etmiş ve Atatürk Devrimi kazanımlarına savaş açmıştır.

Atatürkçü  Düşünce Derneği (ADD)  Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl Sivas Katliamının yıldönümünü nedeniyle  açıklama yaptı.
Açıklama şöyle;
“Sivas Katliamı’nın 26. yıl dönümünü büyük hüzünle ve acıyla idrak ediyoruz. 35 aydınımızı yakan zihniyet laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Cumhuriyetimize saldırmıştı, bunu çok iyi biliyoruz…
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş ve kuruluş sürecinin esaslarını Sivas Kongresi ile Sivas’ta ilan etmişti. “Tam bağımsızlık” ilkesi; laik, demokratik, sosyal, üniter ve hukuk devleti özelliklerini kapsayan ulus devletin, yani, Türkiye Cumhuriyeti’nin habercisiydi…
Sivas, bu anlamda Cumhuriyet Devrimi’nin en önemli kavşağıdır. Önemli kalesidir, önemli kilometre taşıdır.
ATATÜRK DEVRİMİ KAZANIMLARINA SAVAŞ AÇTILAR
Yıllarca, siyasi iktidarlarca beslenen gerici yapıların “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak!” sloganlarını unutmadık. Oy uğruna Sivas Katliamına seyirci kalanlar; ülkemizi tek kişi yönetimine taşımış, parlamenter çoğulcu sistemi ortadan kaldırmış, Gazi Meclis’in itibarını yok etmiş ve Atatürk Devrimi kazanımlarına savaş açmıştır.
2 Temmuz Katliamı, laik ve demokratik Cumhuriyet’e vurulan ağır bir darbedir. Tartışmasız, gerici bir isyandır. Bu isyanın unutulması, unutturulması mümkün değildir. Tüm bu nedenlerle, 2 Temmuz Katliamından çıkarılacak dersler çok önemlidir:
ÇIKARILACAK DERSLER
· Laiklik ilkesi; toplumsal barışın, huzurun ve bütünlüğümüzün vazgeçilmezidir.
· Gerici, bölücü, iş birlikçi güç odaklarına ve yapılanmalarına artık izin verilmeyecektir.
· Devrim Kanunları mutlaka uygulanacaktır.
· Parlamenter sisteme, özgürlükçü, çoğulcu siyasi yaşama yeniden geçilecektir.
2 Temmuz Katliamında yitirdiğimiz aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ailelerine, sevenlerine ve tüm ulusumuza tekrar sabır ve başsağlığı diliyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.