'Adayınızın desteğe ihtiyacı var'

'Adayınızın desteğe ihtiyacı var'

 

AKP, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker için, yeniden aday gösterilmesi nedeniyle görkemli bir tanıtım programı tertiplemenin peşine düşüyor, düşünebiliyor musunuz ?

Galiba, birileri AKP kurmaylarına ''adayınızın desteğe ihtiyacı var'' mesajını verdi. Yoksa, 5 yıldır yönetimi elinde tutan ve yeniden aday gösterilen bir kişi için neden bu kadar gösterişe yönelik tanıtım programı yapar ki insan...

Tanıtım programının maliyeti de sorgulanmalı ama daha sonra. Ne de olsa, sayın Köşker, belediyenin tanıtım bütçesinden pay ayrılmasını sağlamıştır. O yüzden, bunu ikinci planda sormak gerek. Asıl soru, ''5 yılda ne yaptın ki, bir 5 yıl daha istiyorsun'' olmalı.

Gebze'de yaşamıyorum, ama sık sık gelip gidiyorum. İlçe gündemini, mahallelerin sorunlarını ve halkın taleplerini çok yakından takip ediyorum. O yüzden, Ademyavuz, Arapçeşme, Barış, Beylikbağı, Cumhuriyet, Gaziler, Güzeller, Hacıhalil, Hürriyet, İnönü, İstasyon, Kirazpınar, Köklüçeşme, Mevlana, Mimarsinan, Mustafapaşa, Osmanyılmaz, Sultanorhan, Tatlıkuyu, Ulus, Yavı,uzselim ve Yenikent mahallelerini tek tek irdelemek, 5 yıl önceki durumlarıyla şimdiki durumlarını karşılaştırmak gerekir.

Belediye Başkanlığı koltuğundan bakınca, 5 yıllık süreçte çok iş yaptığı ,propaganda edilebilir. Önemli bölümü Büyükşehir Belediyesi'nin kaynak aktarımı sonucu geliştirilen bu yeni işler, aslında Gebze'nin vizyonsuz kalmasına da neden olmuştur.

Köşker, ‘Parksız ve yeşil alansız tek bir mahalle kalmasın’ diyerek yola çıktığını kendi söylüyordu. İyi, parklara 2013 yılında da yenileri eklenmiş. Neymiş,100 yıllık belediye tarihinde 64 par inşa edilen ilçede, Köşker yönetimi bugüne kadar 70 park inşa ederek çocuklara, huzur ve güven içerisinde oyun oynayabilecekleri parklar kazandırmış.

Yani, ''100 yıl bir yana, bizim 5 yılımız bir yana'' demeye getiriyor. İyi de, bu kadar kibirli olmanıza gerek var mı ? Zaten, Gebze Belediyesi'nin yapması gereken işlerin başında parkların düzenlemesi geliyor. Önemli ve büyük işleri her koşulda Büyükşehir Belediyesi'nin inisiyatifinde yapılıyor. Yani, Gebze Belediyesi'nin, büyük işler için ''şöyle projelendirdik, şunu yaptık'' diyeceği bir durum yok.

Bu yüzden de, Gebze vizyonsuz kalmıştır.

81 ilin kültürünün ve insanın bir arada yaşadığı, kültürlerin adete harman olduğu ilçede, ortak kültür yaratma adına ciddi bir kültür-sanat etkinlikleri takvimi bile çıkartılabilmiş değil.

Olanaklar, çarçur edilimektedir...

Başkan Köşker övünmeli, bu süre içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürütüldü. Çünkü, davul Adnan Başkan'ın boynunda, tokmak İbrahim Başkan'ın elinde. Yani, Köşker açısından uyumlu ve koordineli olma zorunluluğu var.

Gelelim, ''sağlıkta devrim'' denilen sürece...

Köşker de, bu alanda yapılanlarla geçen 5 yıla damga vurduklarını düşünüyor. İyi de, mahallelere kazandırılan aile sağlığı merkezleri, halk sağlığı için gerekenin yapıldığı anlamına gelmez.

Halk sağlığı için başka şeyler de yapmak gerekir. Sayın Başkana, bu konuda halk sağlığı uzmanı bilim insanarına danışmasını öneririm.

Gebze, medeniyetin eşiği diye bilinen, sanayi ağırlıklı bir yerleşim merkezi. Ama, ne yazık ki, insanları çağdaş yaşamı henüz yakalamış değil. Bir doğalgaz kullanımı sorunu bile tam tamına çözülmüş değil. Hala doğalgaz şebekesi tamamlanmamış yerler var. Yani, söz konusu Gebze olunca, insanlar çağdaş biçimde ısınma olanağından yoksun da yaşayabiliyor.

İşte, sadece bu kadarını gözden geçirdiğimiz zaman bile, yeniden adaylık için sağlam bğir desteğe ihtiyacınız var.

Hünkar Çayırı’nda bakanların katıldığı vefa güreşleri yaptırmak, yeniden adaylık için tanıtım toplantısına bakan düzeyinde katılım sağlamak, ''mahallelere bu dönem bilim sanat merkezleri kuracağız'' demek, kaldırım, bordür, tretuvar ve diğer fen işleri çalışmalarına hız vermek yetmez...

İşte, bütün bunların yüzünden sağlam desteğe ihtiyaç var...

 

 

 

Bu yazı toplam 69 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi