Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ADAPAZARI MAÇI VE GEBZE STADI ÇEVRESİNDEKİ REZALET

ADAPAZARI MAÇI VE GEBZE STADI ÇEVRESİNDEKİ REZALET

Bazı galibiyetlerin tadını çıkardıktan sonra, bir sonraki maç öncesi eksik noktaların altını çizmek gerektiğini düşünüyorum.Kartal Bulvar maçında taraftar desteği takımın sahada daha coşkulu ve hırslı olmasına etki etti. Gebzespor bu kadroyla sonuna kadar mücadele eder, fakat mutlaka oyun için de, değiştirmesi ve geliştirmesi gereken yönlerine acil olarak çözüm üretmesi gerek. Stoperler ağır, forvetler ya yetersiz, yada hazır değil. Orta saha 60.dakikadan sonra oyundan düşüyor ve Teknik kadro hamle yapmak için son bölümleri bekliyor. Daha erken müdahale yapılmalı. Maçı futbolcular kadar teknik kadroda yaşamalı. Rakibin biri çıkar cezayı keser. Bu takım biraz kötü gidip bocalarsa ciddi sıkıntılarda yaşayabilir. Mutlaka kötü giden bir süreçte olacak camianın reaksiyonları, tepki düzeyi nasıl olacak, onlarda sezonun gidişat noktasında kaderi belirleyecek. Takım iyi giderken birçok sıkıntıların üzeri kapanır. Kötü gittiğinde ise herkes eteğindeki taşları döker. İçerde dışarda kulisler başlar. Bu tarz kriz ortamlarını yönetebilmek çok önemlidir. Gebzespor'un bu keskin virajı nasıl döneceğini merak ediyorum. Bu süreç futbol kulüplerinde üst düzey yöneticilik deneyimi gerektirir. Gebzespor geçmiş yıllarda bu süreçlerden ağır yaralar alarak çıktığı için toparlayamadı.

OYUN FORMATI GELİŞMELİ

Bakın, Maltepe maçında atılan goller Niko ve Oğuz’un tamamıyla bireysel çabalarıyla geldi. Kartal Bulvar maçında kalecinin hatalı çıkışlarını Sırat ve Oğulcan çok iyi değerlendirip gol yaptı. Diğer hücum organizasyonlarından sonuç alınmadı. Bulvar maçında şans yanımızdaydı. Kartal Bulvar Teknik kadrosu Gebzespor’un en etkili hattı olan sağ ve sol kanatları iyi izlemiş olmalı ki doğru önlemler alarak iki futbolcunun da etkili olmasını önledi. Gebzespor ortadan ataklar geliştirip araya ve defans arkasına atılan toplarla da etkili olmalı. Serkan Esen çok deneyimli bir isim, oyunu yönlendiriyor, gerektiğinde yavaşlatıyor, pas oyununda var. En önemlisi Gebzespor ruhunu herkesten daha fazla yüreklerinde hissediyor. Bu ligin ‘ İniesta’sı’ orta sahanın ilerisinde oynarsa daha faydalı olacağını düşünüyorum.

YOL HARİTASI ADAPAZARI’NDAN GEÇİYOR

Adapazarıspor maçı Gebzespor’un yol haritasını belirleyecek bir maç. Onlarda önemli yatırımlar yaptılar. Deneyimli futbolcuları kadrolarına kattılar. Çok zor bir maç olacak. Oğuz gibi deneyimli bir ismin bu maçta eksikliği mutlaka hissedilecektir. Gebzespor deplasman takımı formatında önce geriye düşmemeyi, kontrollü futbolu tercih edip kontra ataklarla defans arkasına Niko’yu kaçırarak sonuca gitme formülünü denemesi mevcut kadroyla daha doğru olur. Gebzespor’un stoperleri ağır, geniş alanda yakalanırlarsa ciddi sıkıntı yaşarlar.

STAT ÇEVRESİNE ACİL ÇÖZÜM ŞART

Gebze Alaettin Kurt stadı çevresinde yaşanan sıkıntılarla ilgili çok sayıda haber yapılması yönünde telkin aldım. Güpe gündüz ahlak dışı olayların yaşandığı, içki şişelerinin stat çevresine atıldığı, bütün duvarların isyan yazılarıyla kirletildiği ve en önemlisi akşam saatlerinde idmandan dönen çocuklar ve ailelerin büyük korkular içinde evlerine döndükleri yönünde. Stat çevresinde herhangi bir aydınlatma direğinin ve güvenliğin olmaması da can güvenliğinin olmadığını apaçık gösteriyor. Orası kamu alanı yada devlet hazinesi değil. Spor alanı ve sporun olduğu yerde saydıklarımızın olması tek kelimeyle rezalet. Düşünün sizin çocuğunuz yada eşiniz spordan dönüyor ve karanlıkta karşısına sarhoş yada madde bağımlısı biri çıkıyor. Başına her şey gelebilir. Gelirse sorumluluğu hangi babayiğit üzerine alabilir. Yaşanan travmadan sonra hangi projeler insan sağlığını yerine getirebilir. Her defasında spor kentiyiz diyen il büyükleri, Biz Gebze halkını mutlu etmek için varız diyen yerel yönetim ve her ay neredeyse bir bölgeye dev statlar inşa eden spor bakanlığı İl ve ilçedeki kolları bir zahmet Gebze stadı çevresine akşam geçerken bir uğrasın. Tek başına gezebilmeye cesaretiniz yeterse tüm saydıklarımızı yok saysın. Gezemiyorsa bu halkın sesine bir zahmet kulak verip asli görevlerini yapsınlar.Saygılarımla.

Bu yazı toplam 1818 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi