Acaba ? (2)

Acaba ? (2)

 

 

Kaç kişi anımsıyor, bilemiyorum.

Kaç kişi olay anında ve sonrasında sorguladı, onu da bilemiyorum.

Ama, koskocaman bir ACABA sorusu da, cezaevi müdürü suikastine ilişkindir ve orta yerde durmaktadır.

Takvim yaprakları 16 Haziran 2015’i gösterirken meydana gelen olayda, çete ve örgütlü suçlardan tutuklanan kişilerin ağırlıkta olduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nin müdürüydü İsmet Aktürk. O sabah cezaevi müdürlüğüne ait 06 BP 4679 plakalı araçla evinden çıkıp işine giderken Yeşilova semtindeki trafik ışıklarında yaylım ateşe tutulmuştu. Vücuduna 3 kurşun isabet etmesi sonucu ağır yaralı olarak götürüldüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kurtarılamamıştı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük’ün  ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdiği olay sonrasında kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmamış, saldırganların kullandığı 34 KGZ 76 plakalı araç ise olaydan bir gün sonra terkedilmiş olarak bulunmuştu.

İşte bu suikast soruşturmasında bildiğim kadarıyla ilerleme kaydedilemedi. Ya da kaydedildi, biz bilemiyoruz. Çünkü, soruşturmada gizlilik kararı alınmış durumda. Hiçbir detayın açıklanmıyor.

Soruşturma hangi aşamada ?

İlk günlerde ortaya atılan ‘sol örgüt’ iddiaları gerçeği yansıtıyor mu ?

Katil ya da katiller belirlendi mi ?

Hiçbir şeyi bilemiyoruz ve yetkililer de, gizlilik kararı sonrası sessizliğe bürünmüş durumda.

Evet, bütün soruşturmalar gizlilikle yürütülür, ancak soruşturmanın tarafları hukukun gereği istediği detaylara ulaşabilir.

O yüzden, soruşturma aşamasında alınan gizlilik kararı resmen bir kısıtlamadır. Karar, soruşturmanın detaylarını taraf avukatları, müştekiler dahil herkesten saklar. Bu soruşturma için alınan ‘gizlilik kararı’ da, işte bu açıdan önemli.

Acaba, Aktürk’ün eşi, yakınları ve kamuoyu bu soruşturmaya ilişkin ne zaman bilgi sahibi olur ?

Daha da çok ‘ACABA’larımız var.

Mesela;

Halkın vergileriyle oluşan bütçe kaynaklarından ilimize düşen payın nasıl ve nerelere kullanıldığı konusundaki şaibeli duyumlar konusunda yetkililer ne diyor ACABA ?

Mesela;

AKP, siyaseten güç kaybı yaşamaya başladığı sıralarda yeniden güç biriktirmek için başvurduğu yöntemler konusunda halk ve adalete hesap verecek mi ACABA ?

Canlı bomba denilen IŞİD militanlarının katlettiği 100’ün üzerindeki insanımızın hesabının sorulacağı süreçte bu terör örgütüne ilişkin bulguları karartma ve o katilleri soruşturmaların dışında tutma gayretinin hesabı sorulmayacak mı zannediliyor ACABA ?

Bir de, bugün 24 Kasım. 12 Eylül faşist cuntasının ‘’Öğretmenler Günü’’diye ilan ettiği tarih. Nedeni sorgulanmayacak mı halen ve kutlama gerçek gün olan 5 Ekim’de yapılmayacak mı ACABA ?

Hepsine sıra gelecek, şimdilik bu kadarıyla yetinelim.

 

Hem kentimde, hem ülkemde, hem de dünyamızda ‘ACABA’ları azaltarak yaşayacağımız günler umuduyla…

Bu yazı toplam 93 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi