8’inci Ulusal Ölçümbilim Kongresi ve Sergisi

8’inci Ulusal Ölçümbilim Kongresi ve Sergisi

Ev sahipliğini, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli şubesi üstlendiUlusal Ölçümbilim kongresi Gebze’de yapılıyorTMMOB Makina Mühendisleri Odası...

Ev sahipliğini, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli şubesi üstlendi

Ulusal Ölçümbilim kongresi Gebze’de yapılıyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi yürütücülüğünde, TÜBİTAK UME ile birlikte 8’inci Ulusal Ölçümbilim Kongresi ve Sergisi TÜBİTAK’ın Gebze yerleşkesinde başladı. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği kongreye tüm Türkiye’den yoğun bir katılım olurken, kongreye ev sahihliğini yapan Kocaeli Şube Başkanı Nedim Kara ve Gebze Temsilciliği Başkanı Çetin Temel’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda makine mühendisi katıldı. Her iki yılda bir gerçekleştirilen kongrenin 8’incisine Kocaeli ev sahipliği yapacak.

 

ÖLÇÜMBİLİM GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİ

 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, bu etkinliklerde mühendislerin, kamu ve üniversitelerle bir araya gelerek ortak çözüm önerileri getirildiğini belirterek, “Odamız bu platformda oluşturulan konuları ve çözüm önerileri ilgili yerlere ulaştırmaktadır. Oda olarak tüm uzmanlık alanlarda olduğu gibi ölçümbilim alanında da ciddi etkinlikler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Türkiye’de nitelikli iş gücü eksikliği, test, belge ve belgelendirme konusunda ciddi eksiklikler bulunduğuna da dikkat çeken Çakar, “Bu alandaki mühendislik hizmetleri hala yurt dışından alınmaktadır. Biz Oda olarak meslek içi eğitim merkezimiz bünyesinde 1998 yılından bu yana 5 bin kurs açtık ve  83 bin kişi katılmıştır. Odamızın eğitim, belgelendirme, akreditasyon alanında önemli bir altyapısı bulunmaktadır” dedi. Çakar konuşmasını şöyle sürdürdü :”Ölçümbilim bilimsellik, adalet ve medeniyetin temel yapı taşlarından biridir. Bilim, endüstri, ticaret ve savunma alanları için de vazgeçilmezdir. Ölçümbilim her iktisadi faaliyet ve mesleğin icra edilmesinde, günlük hayatımızın her alanında yer almaktadır. Gelişmişlik seviyesi niteliğindedir.” TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Nedim Kara da, “Ölçümbilim, günümüz dünyasının vazgeçilmezlerindendir. Toplumun bilincini artırmak, bilim ve teknoloji alanında daha etkin olmak için iki yılda bir düzenlenmekte ve Odamız bu konuda öncü olmuştur. Kongreye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

 

3 GÜN SÜRECEK

 

26-28 Eylül tarihleri arasında devam edecek kongre ve serginin ilk gününde ‘Kamusal Alanlarda Ölçümbilim’ konulu bir panel gerçekleştirildi. Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Melih Şahin’in yönettiği panelde Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Ekerim, Sağlık Bakanlığı’ndan S. Yıldırım Cesaretli, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği’nden Dr. Aysam Akses ve MMO’dan Berkay Eriş konuşma yaptılar. Ercüment Ş. Çervatoğlu’nun başkanlığını yaptığı öğlenden sonraki oturumda ise Metroloji’nin Toplum, Ekonomi ve Bilimsel Çalışmalardaki etkisi konulu bir oturum gerçekleştirildi. Bu oturumda Dr. Sinan Fank, Doç. Dr. Tanfer Yandayan, Baki Karaböce, Etem Keskin, İskender Kökey, Yasemin Özkan ve Süreyya Namlı birer konuşma yaptılar. 8’inci Ulusal Ölçümbilim Kongresi ve Sergisi 28 Eylül tarihine kadar devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.