8 ilçede önseçim kararı

8 ilçede önseçim kararı

 Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan CHP'de en çok merak edilen konu aday belirleme yöntemiydi. CHP Genel Merkezi sonunda kararını verdi....

 

Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan CHP'de en çok merak edilen konu aday belirleme yöntemiydi. CHP Genel Merkezi sonunda kararını verdi. Ankara'da yapılan toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Umut Oran ile genel sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan kurul, adayların 4 ilçede (Kandıra, Başiskele, Karamürsel, Dilovası) atamayla, diğer 8 ilçede üyelerin katıldığı ön seçimle belirlenmesini kararlaştırdı.

 

İSTEDİKLERİ OLMADI

CHP'de Gebze, Darıca, Çayırova, Kartepe, Körfez ve Derince ilçe örgütleri, belediye başkan adayını belirlerken delege bazında ön seçim, belediye meclis üyeliklerinde de atama istiyordu. Ancak istedikleri olmadı. Bu 6 ilçede belediye başkan ve meclis üyesi adayları üyelerle yapılacak ön seçimle belirlenecek. Gölcük ilçe örgütü ise başkan adayını kamuoyu araştırmasıyla belirlemek istiyor, meclise atama yapılmasını talep ediyordu. Ancak Gölcük'ün de istediği olmadı.

 

4 İLÇEDE ATAMA

CHP Genel Merkezi; Başiskele, Karamürsel ve Dilovası için karar vermekte zorlanmadı. Çünkü 3 ilçede de başkan adayı tek olduğundan yapacak bir şey yoktu, ‘merkez yoklamasıyla atama' kararı çıktı. Kandıra ilçe örgütünün yöneticileri ise daha önce bu konuyla ilgili yapılan toplantıya gelmedikleri için fikirleri bilinmiyordu, genel merkez de hem başkan hem de meclis üyesi adayı belirlenirken ‘atama' kararı aldı. Birden fazla adayın bulunduğu ilçelerden sadece İzmit ‘üye bazında ön seçim' istiyordu, bir tek de onun istediği oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.