74 okula, 91  adet laboratuvar

74 okula, 91  adet laboratuvar

Karaosmanoğlu, “Deneyerek Öğreniyorum” projesi kapsamında 74 ortaokul ve liseye kazandırılan 91 adet laboratuvarın açılışlarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Deneyerek Öğreniyorum” projesi kapsamında 74 ortaokul ve liseye kazandırılan 91 adet laboratuvarın açılışlarını Gebze’deki Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi, Koç Ortaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi ile sürdürdü. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar’ın da katıldığı açılışlarda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitap eden Karaosmanoğlu, “Bilime ve eğitime tam destek veriyoruz. Gençlerimiz yeter ki geleceğe iyi hazırlansınlar. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin emrindeyiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte eksik gördüğümüz alanlarda çalışma yapıyoruz. İşte Fen Laboratuvarları projemiz de bunlardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.

 

“FEN, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ LABORATUVARI KURUYORUZ”

 

Okul Müdürleri Zafer Aslan, İrfan Yılmaz ve Fikret Tonyalı’nın ev sahipliklerinde gerçekleşen ayrı ayrı açılışlarda gençlerle bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerin geleceğe umutla bakması karşısında şunları söyledi: Deneyerek Öğreniyorum Projesi kapsamında 42 Ortaokula 42 adet Fen Laboratuvarı, 32 Liseye 28 adet Fizik Laboratuvarı, 21 adet Kimya-Biyoloji Laboratuvarı kurulumu gerçekleştirileceklerin belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Toplamda 74 okula 91 adet Laboratuvar kurulumu yapılacağız. Bu da öğrencilerimizin eğitimine katkı sunacaktır. Gecemizi gündüzümüze katarak, gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak adına, büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Gelecek nesiller için yaptığımız her iş, her program, her çalışma bize heyecan veriyor, güç katıyor” ifadelerini sarf etti.

 

LABORATUVAR SAYISI DA 916’YA ULAŞTI

 

Kocaeli eğitim alanında çok önemli aşamalar kat edildiğini de öğrencilerle ve öğretmenler olan buluşmasında vurgulayan Karaosmanoğlu, “Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısı Kocaeli’de 497’den 1.268’e yükseldi. Yapılan yatırımlar sayesinde Kocaeli’ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında spor salonu sayısı 221’e, ilköğretim ve ortaöğretimde bulunan laboratuvar sayısı da 916’ya ve kütüphane sayısı 505’e yükseldi” bilgilerini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açılışların ardından öğrencilerin eğitim aldığı laboratuvarları da ziyaret ederek derslere konuk olmayı ihmal etmedi.

 

8-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.