“72 ilden daha çok vergi veriyoruz”

“72 ilden daha çok vergi veriyoruz”

  Gebze Ticaret Odası” Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler  ‘Vergi Haftası’nı  ve ‘1 Mart Muhasebeciler Günü’nü  yaptığı...

 

 

Gebze Ticaret Odası” Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler  ‘Vergi Haftası’nı  ve ‘1 Mart Muhasebeciler Günü’nü  yaptığı açıklama ile kutladı.

 

Çiler açıklamasında, “Vergi Haftası, “sanayinin ve ekonominin kalbi” olarak nitelendirdiğimiz, son açıklanan verilere göre 72 ilden daha fazla vergi ödeyen bölgemiz ve bu rakamda büyük pay sahibi olan, çoğu ilde bir tane mevcutken, ilçe olarak biri İhtisas Vergi Dairesi olmak üzere, 3 adet vergi dairesine ev sahipliği yapan Gebze’miz için ayrıca önem taşımaktadır. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda Gebze Ticaret Odası olarak dile getirdiğimiz “Vergide Teşvik Sistemi”ne ilişkin talebimizin de Hükümet nezdinde cevap bulmuş olması da Odamız için memnuniyet ve gurur vericidir.

KAYIT DIŞI EKONOMİ

Devletlerin temel finansman kaynağı olan ve ülkelerin gelişmesine doğrudan etki eden “vergi” konusunda yapılan düzenlemeler ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planları ile vergi tahsilatında önemli bir artış sağlanması amaçlanmıştır. Yasal düzenleme ve çalışmaların yanında asıl amaç; mükelleflerin vergilerini gönüllü olarak verir hale getirilmesidir. Bu noktada, sorumluluk bakımından en hassas mesleklerden birini üstlenen muhasebecilerimiz de devlet ile iş dünyası arasında köprü vazifesi üstlenmektedirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.