71 milyon TL'lik teleferik projesinin temeli atıldı

71 milyon TL'lik teleferik projesinin temeli atıldı

Kartepe ilçesinde, Derbent ile Kuzuyayla arasında yapılacak 4.67 kilometre uzunluğundaki teleferik hattının temeli törenle atıldı. 71 milyon TL'ye mal olacak projenin Şubat 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

4-079.jpg

Türkiye'nin kış turizmi açısından en önemli noktalarından biri olan Kartepe'de, uzun yıllardır yapılması planlanan teleferik hattının temeli atıldı. 2017 yılının Eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen, bu yıl Mart ayında yer teslimi yapılan 71 milyon TL'lik Kartepe Teleferik Projesi'ne ilk harç Derbent Dağ Yolu-Poligon Alanı'nda düzenlenen törenle atıldı. Projeyle birçok ağaç türüne ev sahipliği yapan ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nün aynı anda izlenerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılması sağlanacak. 2018 yılının Mart ayında yer teslimi yapılan teleferik projesinin çevresinde kurulacak tesislerle birlikte yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan tüm izinleri alınan teleferik hattının ilk etabı olan Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasındaki 4 bin 960 metrelik bölümü, ihaleyi alan firma tarafından 29 yıllığına işletilecek. 'Yap-İşlet-Devret' modeli ile hizmete girecek teleferik hattı çift yönlü olacak. Teleferikte 10'ar kişilik 24 kabin yer alacak. Teleferik hattı, yüksekliği 11 metre ile 45 metre arasında değişen direkler üzerinde gidecek. Hikmetiye İstasyonu 20 bin, Kuzuyayla İstasyonu da 3 bin 644 metrekare alanda hizmet verecek. Proje ile yılda en az 500 bin kişiye hizmet verilmesi planlanıyor.
Temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve öteki davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.