7 bölgede Gönüllü İtfaiye Müfrezesi kuruldu

7 bölgede Gönüllü İtfaiye Müfrezesi kuruldu

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Gönüllü İtfaiyecilik uygulaması ile kentin her bölgesinde olaylara müdahale edebilecek kişiler yetiştiriyor.

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Gönüllü İtfaiyecilik uygulaması ile kentin her bölgesinde olaylara müdahale edebilecek kişiler yetiştiriyor. Uygulamayı yaygınlaştırmak için yeni gönüllülere kapı açan Kocaeli İtfaiyesi, mahalle ve üniversitelerde eğitim çalışması için hazırlık yapıyor. Gönüllü itfaiyeciler, yaşadıkları bölgenin itfaiye eri gibi hareket ediyorlar. 2019 yılında da yeni gönüllü itfaiyeci eğitimleri verilmeye devam edilirken Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde 1750 gönüllü itfaiyeci bulunuyor.
 2000 yılında Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığınca başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik programı çalışmaları 2019 yılında 7 bölgede Gönüllü İtfaiye Müfrezesi kurularak 7 Arazöz ve Merdivenli Arazöz ile 94 gönüllü itfaiyeci ve 80 mahallede 3 tonluk su tankeri ile 255 gönüllü itfaiyeci, 7/24 hizmet veriyor. Ayrıca tüm Kocaeli itfaiye müfrezelerinde her gün ortalama 15 gönüllü itfaiyeci aktif olarak görev yapıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.