671 bin kadına eğitim verildi

671 bin kadına eğitim verildi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde başlatılan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında toplam 671.439 kadına eğitim verildi.

Kadınlarımızın sağlığını korumak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla;  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde başlatılan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında; İlimizdeki 15-69 yaş arası toplam 671.439 kadına,  meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum ve anne sütü, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verilerek, farkındalık oluşturulması hedeflendi. Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde daha önce Muğla, Mersin, Samsun ve Diyarbakır illerinde başarı ile uygulanmış ve yaklaşık bir milyon kadına ulaşıldı.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Proje için,  Kocaeli’nin tüm İlçe Sağlık Müdürlüklerinde görev yapan doktor, ebe ve hemşirelerden toplam 36 eğitim ekibi oluşturulmuştur. Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un katılımları ile 23.10.2017’de Proje Tanıtım Toplantısı gerçekleştirilerek ve il genelinde proje çalışmaları başlatıldı. Eğitim ekipleri tarafından, proje çalışmalarının başlatıldığı 23.10.2017 tarihinden bu güne kadar toplam 113.404 kadına eğitim verilerek, hedef nüfusun %16.8’ine ulaşıldı. Talepte bulunan 144 kadınlara doktorlar tarafından klinik meme muayenesi yapılıp, muayenede anormal bulgu tespit edilen 35 kadınımız tanı ve tedavi işlemleri için takibe alınmıştır. Hedef nüfusun tamamına ulaşılana dek kadının olduğu her yerde eğitimler devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.