62 TAYSAD üyesi Türkiye’nin otomobili için sırada

62 TAYSAD üyesi Türkiye’nin otomobili için sırada

Türkiye’de 400’ü aşkın üyesi ile Türk otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi olan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Bursa Bölgesi Üye Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, özellikle son 2,5 yıldır Türk otomotiv sektörünü yurt dışında anlattıklarını belirterek bu kapsamda Almanya’da yaptıkları çalışmanın büyük yankı uyandırdığını söyledi. Kanca, TAYSAD olarak Türkiye’nin yurt dışında tanıtılmasına yönelik çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş ise otomotiv endüstrisini dönüştürecek mega trendler dönemine girildiğine dikkat çekerek, “Bu dönüşümü Türkiye’deki üreticiler de gerçekleştirmeli. Bir fırsat var ve Türkiye bunun içinde yer almak istiyor. Bu nedenle TOGG kuruldu” dedi. Türkiye’nin otomobilinin bunun bir örneği olacağını belirten Karakaş, bu kapsamda 62 TAYSAD üyesi ile görüşmelere başladıklarını, üyelerden bazıları ile de anlaşma imzaladıklarını söyledi. 
ALMANYA’YA AĞIRLIK VERİLİYOR
Toplantıda konuşan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türkiye’deki otomotiv sektörünün geçmişten günümüze geldiği noktayı ve gelişimini yurt dışında tanıtmak amacıyla hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Bu kapsamda özellikle son iki buçuk yıldır yurt dışı algı çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Kanca, “Çalışmalarımız çerçevesince özellikle Almanya’ya ağırlık verdik. Almanya, otomotiv sektöründe de en büyük ticaret ortağımız. Onlara kendimizi, Türkiye’yi, Türk otomotiv sektörünü anlattık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.