6 senede hastanenin içi boşaltıldı

6 senede hastanenin içi boşaltıldı

 Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker’in İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin SEKA Devlet Hastanesi bünyesine alınmasının ardından,...

 

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker’in İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin SEKA Devlet Hastanesi bünyesine alınmasının ardından, Kadın Doğum Hastanesinin genel bir hastane olması için DSP’den destek istedi. DSP İl Başkanı Selman Gürpınar’ı ziyaret eden Çeker, 2007 yılında açılan ve 6 yıl sonra kapatılan 200 yataklı hastanenin bir birin haline getirildiğini kaydetti. Israrla yetkililerin hastanedeki 21 yoğun bakım ünitesinin birleşmenin ardından kaç yatağa düştüğünü soran Çeker, hastanenin içinin boşaltılarak tamamen kapatılacağını kaydetti. 2007 yılında kurulan hastanenin 6 yılda kullanılamaz hale getirildiğini söyleyen DSP İl Başkanı Selman Gürpınar, yetkililerin bunun hesabını vermesini istedi. 

 

MÜHRÜ OLMALI

Kocaeli’de yılda 20 bin doğumun olduğunu ifade eden Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Kadın Doğum Hastanesinin SEKA Devlet Hastanesinin bir birimi haline getirilmesinin doğru olmayacağını kaydetti. 2007 yılında yanlış bir kararla dal hastanesi olarak açılan 200 Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin şimdi bir birim haline getirildiğini ifade eden Çeker, “Bu hastane kapatılacağına Kadın Doğum ve Çocuk bölümleri diğer hastanelere paylaştırılmalıydı. Burası da bir dal hastanesi olarak bölgeye hizmet vermeliydi. Kartepe, Başiskele’de hastane yok. İzmit ile birlikte bu bölgede 700 bin nüfusa iki hastane yetmez. Burası başhekimi olan mührü olan bir yer olmalı. Şu anda hastanede diğer dallarda sadece klinik hizmeti veriliyor” dedi. 

 

HESAP VERSİNLER

Kocaeli’deki en büyük sorunlardan birinin sağlık sorunu olduğunu söyleyen DSP İl Başkanı Selman Gürpınar, sağlık alanının özelleştirilmeye doğru hızla götürüldüğünü kaydetti. Önümüzdeki yıllarda özelleştirme ile tüm yoksul halkın özel hastanelerle karşı karşıya kayacağını söyleyen Gürpınar, “Kadın Doğumu dal hastanesi olarak açanlar ve bu gün kapatılanlar hesap versinler ve çıkıp bu kararları neden aldıklarını açıklasınlar. Milletin parası nereye harcanıyor bilmek istiyoruz. 6 senede bir hastane kapılacak noktaya getirildi. Son birkaç yılda Kocaeli’ye kaç özel hastane yapıldı ve önümüzdeki yıllarda kaç tane yapılacak. Sunun açıklanmasını istiyoruz” dedi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.