6 bin balık  denize salındı

6 bin balık  denize salındı

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'İzmit Körfezi'ni Balıklandırma Projesi' kapsamında kalkan, levrek ve çupradan oluşan 6 bin balık...

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'İzmit Körfezi'ni Balıklandırma Projesi' kapsamında kalkan, levrek ve çupradan oluşan 6 bin balık daha Karamürsel sahilinden denize bırakıldı. 6 ay boyunca büyütülen balıklar kıyıdaki cam akvaryumlara bağlanan özel hortumlardan körfeze salındı. Daha önce 6 bin balığın daha salındığı körfeze toplamda 12 bin balık bırakıldı.  Balıklandırma töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin artık yeniden bir deniz kenti olduğunu ifade ederek, ”Bir zamanlar kokudan, sinekten, pislikten geçilemeyen İzmit Körfezi, bugün 70’ten fazla balık türünün yaşadığı, plajlarında mavi bayrakların dalgalandığı bir deniz artık. İnşallah bu balıklandırma projesiyle de buradaki balık nüfusunu arttıracağız“ dedi.

BALIKLANDIRMA PROJESİ’NİN 2. ETABI

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi 2. etabı programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünden Doç. Dr. İlhan Aydın,  Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Erdinç Veske, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.