6 ayda 55 bin porsiyon tatlı yedi

6 ayda 55 bin porsiyon tatlı yedi

Türkiye’nin dört bir yanından her gün yaklaşık 31 bin porsiyon tatlı siparişinin verildiği Yemeksepeti, tatlı aşkımızın detaylarını inceledi.

Yemeksepeti, 67 kentteki 9,5 milyon kullanıcısının 2018’in ilk yarısında verdiği siparişleri inceleyerek Türkiye’nin tatlıya en düşkün kentlerini ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini açıkladı. 

 

 

Türkiye’nin dört bir yanından her gün yaklaşık 31 bin porsiyon tatlı siparişinin verildiği Yemeksepeti, tatlı aşkımızın detaylarını inceledi. Yemeksepeti, 67 kentteki 9,5 milyon kullanıcısının 2018’in ilk yarısında verdiği siparişleri inceleyerek Türkiye’nin tatlıya en düşkün kentlerini ve onların en çok hangi tatlıları sevdiğini açıkladı. Siparişlerinde tatlı oranı en yüksek kentler arasında yer alan Kocaeli’de yılın ilk 6 ayında 55 bin porsiyon tatlı yendi. Kocaeli’nin en sevdiği lezzetler çikolatalı sufle, künefe ve sütlaç oldu. Katmer birçok lezzet arasından sıyrılarak sipariş sayısını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 5 kat artırarak ilk 5’te yer aldı. Mozaik pasta siparişlerinde ise 2 kat artış yaşandı. Kocaelilerin tatlıyı en sevdiği gün pazar, saat ise 20:00.

 

KOCAELİ, TATLIYI EN ÇOK SEVEN 9. KENT

 

Yemeksepeti verileri Kocaelililerin tatlı aşkının boyutlarını ortaya koyuyor. Bir önceki senenin aynı dönemine göre tatlı sipariş sayısının yüzde 47 arttığı Kocaeli’de, kullanıcılar 2018’in sadece ilk yarısında 55 bin porsiyon tatlı yedi.

Kocaelililer Yemeksepeti’ndeki künefeden, kadayıfa, sütlaçtan, supangleye, waffledan, irmik helvasına, dondurmadan, aşureye binlerce çeşit tatlı sayesinde her günü tatlı dolu geçirdiler.

Yemeksepeti’nin raporuna göre Türkiye genelinde en sevilen tatlı çikolatalı sufle oldu. Kocaeli da gözde bir Fransız lezzeti olan çikolatalı sufleyi en çok tercih eden kentler arasında yer aldı.

Kocaelililerin en sevdiği ikinci tatlı ise; Hatay’ın tüm ülkeye sevdirdiği geleneksel lezzetimiz künefe olurken, bir diğer geleneksel lezzet olan sütlaç ise Kocaelililerin en sevdiği üçüncü tatlı.

 

KOCAELİ’NİN TATLI SAATİ: 20:00

 

Kocaeli’de tatlı siparişlerinin en yoğun olduğu zamanlar elbette akşam saatleri olurken, Kocaelililerin tatlıyı en çok sevdiği saat ise 20.00.

Kocaelililerin tatlıyı en sevdiği gün ise pazar. Kocaelililerin hafta içi tatlıya biraz daha karşı durabiliyor olsalar da hafta sonu mutluluğunu tatlı ile iyice yükseltmek istiyor ve en çok pazar günleri tatlı siparişi veriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.