55 bin 682 ton atık bertaraf edildi

55 bin 682 ton atık bertaraf edildi

** Çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülen 6 ilçedeki atık getirme merkezlerinde atıklar kaynağında ayrı toplanıyor....

** Çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülen 6 ilçedeki atık getirme merkezlerinde atıklar kaynağında ayrı toplanıyor. 55 bin 682 ton atık toplanarak bertaraf edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ambalaj atıkları, elektrikli-elektronik atıklar, kızartmalık atık yağlar, atık piller, ömrünü tamamlamış lastikler, hacimli atıklar, atık ilaçlar, boya-tiner kutusu gibi tehlikeli atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi konusunda çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli genelindeki atık getirme merkezleri 2017 yılında 55 bin 682 ton atık topladı.

KAYNAĞINDA AYRI TOPLANIYOR

Kamu kurum ve kuruluşları, sağlık kurum ve kuruluşları, işyerleri ve ticarethaneler vb. yerlere atık biriktirme ekipmanları konularak atıkların kaynağında ayrı toplanması sağlanıyor. Kocaeli genelinde geri kazanılabilir nitelikte; 55 bin 602 ton ambalaj atığı, 29 ton elektronik atık, 23 ton atık pil, 28,5 ton bitkisel atık yağ kaynağında ayrı toplanıp bertaraf edildi.

BÜYÜKŞEHİR KOORDİNASYONUNDA

Çevrenin korunması ve bu konuda farkındalık oluşturulması çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından koordine ediliyor. Hanelerden kaynaklanan ambalaj atıkları, elektrikli-elektronik atıklar, kızartmalık atık yağlar, atık piller, ömrünü tamamlamış lastikler, hacimli atıklar, atık ilaçlar, boya-tiner kutusu gibi tehlikeli atıklar vb. atıkların sağlıklı bir şekilde biriktirilerek geri kazanımı ve bertarafı sağlanıyor.

 Kocaeli genelinde, hali hazırda Körfez, Derince, Gölcük, Kartepe, Darıca ve Çayırova İlçelerinde olmak üzere 6adet Atık Getirme Merkezi bulunuyor.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.