5 milyon TL’yi çöp ettiler

5 milyon TL’yi çöp ettiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 milyon 996 bin TL yapılan Çayırova Yenimahalle Yaya Köprüsü köprüsünün daha bir yılı dolmadan yürüyen...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 milyon 996 bin TL yapılan Çayırova Yenimahalle Yaya Köprüsü köprüsünün daha bir yılı dolmadan yürüyen merdiveni ve üç adet olan yolcu asansörleri bozuldu.

ASANSÖR VE MERDİVENLER ÇALIŞMIYOR

D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve Mc Donalds arasına yapılan ve geçtiğimiz mayıs ayında törenle hizmete açılan yaya üst geçidinin yürüyen merdivenleri ve engelliler ile yaşlıların kullanılması için yapılan asansörü bozuldu. Yürüyen merdivenler asansörün bir ay kadar bile çalışmadan bozulduğunu belirten vatandaşlar, “Büyük törenler yaparak açılan yaya üst geçit köprüsünün bugün yürüyen merdivenleri ve asansörünü çalışmıyor. Engelli ve yaşlı insanlar asansörü kullanmak istediklerinde asansörün çalışmadığını görünce çaresiz geri dönmek zorunda kalıyorlar” diye belirttiler.

4 MİLYON 996 BİN TL’YE MAL OLMUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 milyon 996 TL’ye yapılan yaya üst geçidinin bir yılının bile daha bitmeden bozulmasına anlam veremediklerini açıklayan vatandaşlar, “Sözde büyük bir hizmetmiş gibi bu köprüyü yaptılar. Ancak yapılan köprü ne hikmetse senesi bitmeden bozuldu. Oysa İzmit’e yapılan köprüleri çalışıyor. Buradakinin ise neredeyse hiç çalışmadan bozuldu. Ancak büyükşehir belediyesi bir türlü gelip ne yürüyen merdivenleri ne de asansörü tamir ettirdi. Halkın paraları bu tür işlere harcanarak çarçur ediliyor” şeklinde görüş belirtiler.

ÇÖPLÜK İÇERSİNDE KALDI

Yaya üst geçidin yürüyen merdivenlerinin ve asansörün çalışmamasının dışına yaya üst geçit köprüsünün asansörünün bulunduğu yerin çöplüğe döndüğünü belirten vatandaşlar, “Yürüyen merdivenlerin ve asansörün bozuk olmasının dışından köprünün alt kısımlar adeta çöplüğe dönmüş. Bozuk olan asansörün olduğu yere insanlar çöplerini bırakıyorlar. Çünkü yakında bir yerde ne bir çöp kutusu ne de benzer bir şey var. Kocaeli büyükşehir belediyesi halkın neredeyse 5 milyon TL’sini çöplüğe çevirdi. Harcanan bu kadar paraya yazıktır” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.