“4+4+4 sisteminin yankıları sürüyor”

“4+4+4 sisteminin yankıları sürüyor”

 Geçen yıl eğitimde son yılların en büyük değişikliğine imza atılmıştı ve çocuklar birinci sınıfa 66 aylıkken başladı. 4+4+4 adındaki bu...

 

Geçen yıl eğitimde son yılların en büyük değişikliğine imza atılmıştı ve çocuklar birinci sınıfa 66 aylıkken başladı. 4+4+4 adındaki bu sistem tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

 

Yankıları hala süren sistemle ilgili Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan çeşitli açıklamalar yaptı. Aileleri uyarmayı ihmal etmeyen Kaplan’a açıklamasında, Örgütlenme Sekreteri Cemal İlgün eşlik etti. Kaplan geçen yılın sayısal verileriyle açıklamasına başlayarak, “2012-2013 yılında okul öncesi eğitim kapsamında olması gereken 416 bin 191 çocuğun ilkokula kaydolması nedeniyle okullarda kalabalık sınıflar, uygun olmayan müfredat, bina ve imkân yetersizlikleri başta olmak üzere skandal niteliğinde birçok sorun yaşanmış, kimi okullar yaş gruplarına göre sınıflarını ayırabilirken pek çoğu da bunu gerçekleştirememiştir” diye konuştu.

‘3 AYLIK GERİ ADIM ATILDI AM’

Kaplan konuşmasının devamında bakanlığın geçen ağustos ayında yayınladığı genelgeye dikkat çekerek “Bakanlığın geçtiğimiz ağustos ayında yayınladığı genelgeye göre çocukların okula başlama yaşı 3 ay daha ileri alınmıştı. Genelgeye göre 66 aylıkların okula başlamasını ertelemek için rapor yerine, veli dilekçesi şartı gerekiyor” diyerek 3 aylık bir geri adımın sorunları çözmediğini ifade etti. Kaplan sözlerine velileri uyararak devam etti. Kaplan, “Velilerimize sesleniyoruz, 72 ay öncesi çocukları ilköğretime değil; çocuklarımızın geleceği için okul öncesine gönderin. Bakanlığın tehditlerine, dayatma ve şantajlarına kulak asmayın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.