42’nci Turizm Haftası kutlandı

42’nci Turizm Haftası kutlandı

  15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle dün Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Gebze...

 

 

15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle dün Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, farkındalık haftası oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

 

Turizm Haftası münasebetiyle Gebze Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nde gerçekleştirilen kutlama programına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli İl Turizm ve Kültür Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Kocaeli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Öğüten, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Güzel, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaı Haluk Türkoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Kondakçı, Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Binici ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

TARİHİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Binici yaptı. Fuat Binici yaptığı konuşmada, “Türkiye dünyanın ender turizm ülkelerinden biridir. Bacasız sanayi olarak kabul edilen turizm ülkemizin zenginleşmesi, devletimizin güçlenmesi için büyük bir öneme sahiptir. Tarihi ve kültürel bir köprü olarak ülkemizde turizme büyük önem verilmektedir. Gebze önemli bir turizm merkezidir. Çoban Mustafa Külliyesi, Anibal Mezarı, Osman Hamdi Bey Yalısı, Eskihisar Kalesi, Balıklayalar ile birçok tarihi ve turistik yerlere sahibiz. Bu tarihi ve turistik değerlere sahip çıkmalıyız.” dedi.

3 MİLYON TURİST İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Fuat Binici’nin konuşmasından sonra Kocaeli İl Turizm ve Kültür Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren konuştu. 42’nci Turizm Haftası’nı kutlandığı ifade eden Ayhan Zeren, “Kocaeli ilimiz birçok medeniyet ev sahipliği yapmış, Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan ticaret, sanayi, bilim ve kültür şehridir. İlimizde birçok tarihi ve turistik merkezlerimiz gün yüzüne çıkarıldı. Kocaeli’nin turizminden daha çok pay alması için elimizden geleni yapıyoruz. 3 milyon 895 bin turist 2017 yılında ilimizi ziyaret etti.” diye konuştu. Ayhan Zeren’in ardından Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Güzel de bir selamlama konuşması yaptı.

FARKINDALIK HAFTAS OLMASI GEREKİR

Programda son olarak ise Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir konuşma yaptı. Kaymakam Güler konuşmasında, “Turizm dünyada önemli bir gelir kaynağı. Turizm demek doğa, tarih ve insan demek. Tarihinizi ayağa kaldırıp gerekli ve yeterli hizmeti yapamazsanız ondan istifade edemezsiniz. Turizm sektöründen faydalanma imkânımız var. Bu sektörün canlanması için çalışmalı ve gayret etmeliyiz. Tarihi yerlerimizi önce çocuklarımıza anlatmalıyız. Bir farkındalık haftası olması lazım. Bugün dünyanın birçok ülkesi nüfusunun 3 katı turist ağırlıyor. Turizmde daha çok pay almaya ve ülkemizi daha değer katmak için hepimizin sorumluluğu var.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Gebze Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi defile gösterisi yapıldı. Defile gösterisinden sonra Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Yedi Bölge Anadolu’ gösterisi gerçekleştirildi. Yapılan gösterilerin ardından Turizm Haftası münasebetiyle okullar arası düzenlenen şiir, resim ve kompoziyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödüllerin ardından toplu olarak fotoğraf çekimi ile program son buldu.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.