30 ülkeden 300 işadamı Gebze’de olacak

30 ülkeden 300 işadamı Gebze’de olacak

  Avrasya Bölgesi ile Türkiye arasında ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin artırılması için çeşitli faaliyetlerde bulunan Avrasya...

 

 

Avrasya Bölgesi ile Türkiye arasında ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin artırılması için çeşitli faaliyetlerde bulunan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Tüm Karadeniz Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜKSİAD), Avrasyalı işadamlarını Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı)’nın desteğiyle 12-15 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin sanayi üssü Gebze’de buluşturacak.

TÜKSİAD Başkanı Gültekin Şenel geçtiğimiz gün GTO da yapılan toplantıda Avrasya İşadamları Formunu ele aldı. Şenel konuyla ilgili “Gebze’de ilk kez bir uluslararası iş formuna imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlgili olarak Nijerya, Kazakistan gibi ülkelerin temsilcilerini misafir ettik. Dört ay önce başladığımız bu çalışmada Avrasya İşadamların Formu’nun Gebze’de düzenlemesi hayli zaman aldı. 30 ülkeden 300 işadamını ağırlayacağımızın da müjdesini vermek isterim. Gebze’de bir sanayi kenti kimliğinin vurgulanması konusunda önem arz ediyor. Bu konuda desteğini eksik etmeyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’e de teşekkür ediyorum” dedi.

METRO GEBZE’YE KADAR GELMELİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker proje hakkında, “ Bir kentin gelişmesi ve bu tip organizasyonların içinde yer verilmesi bizleri mutlu ediyor. 12 Aralık’ta gerçekleşecek olan organizasyon Gebze Kent Meydanı’nda yapılacak. Gebze’de yaşayan sanayicilerin bu tür organizasyonlarına destek verdiğimizi belirtmek isterim. Gebze’deki kapalı pazar yerini kültürel bir fuara bırakarak Gebze’yi önemli bir noktaya taşıdığı gibi ulaşım yollarına yakınlığı Beylikdağı’na yapılacak” dedi. GTO Başkanı Nail Çiler “Eğer, sanayinin başkenti Gebze, Çin’in Shangai kenti gibi dünya sanayisinin merkezi olmak istiyorsa mutlaka Gebze’ye bir sanayi fuarı kurmalıdır. Ancak sanayi fuarı kurulunca da yetkililerimizin de ulaşım sorununu çözmeli. Bunun için de mutlaka Metro Gebze’ye gelmelidir” dedi.

AÇILIŞINI BAKAN NİHAT ERGÜN YAPACAK

 

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise, “Gebze’de bu formun yapılmasıyla birlikte Gebze başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesi hem Asyalı hem de Avrupalı sanayici ve işadamlarıyla tanışmış olacak. Bunun hem ülkemize hem de diğer ülkelere sosyal, kültürel katkıları da olacak” diye konuştu. Açılışını T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yapması planlanan organizasyon kapsamında Gebze’ye gelen işadamları ilk gün ticari ve ekonomik faaliyetler, yatırım imkânları, bölgede yatırım teşvikleri konularının paylaşılacağı foruma katılacaklar. İkili temasların gerçekleştirileceği ikinci gün İzmit ve Gebze’de üretim tesisleri, fabrika ve organize sanayi bölgeleri ziyaretleri gerçekleştirilecek. Programın son günü işadamları için Gebze ve civarında bir kültür gezisi düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.