30 Ağustos tüm ulusların  hürriyet meşalesidir

30 Ağustos tüm ulusların hürriyet meşalesidir

30 Ağustos Zafer Bayramı, Gebze’de törenlerle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Ardından Gebze Kaymakamlığı’nda ilçe protokolü tebrikleri kabul etti. Kutlama törenlerine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, birim müdürleri, STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

TARİHİN DÖNÜM NOKTASI

Gebze’deki törenlerde günün anlam ve önemi üzerine konuşma Personel Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Kaya tarafından yapıldı. Kaya özetle 30 Ağustos zaferinin tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirtip şunları kaydetti:

KANITLANMIŞTIR

“Düşmanları ve onun ülke içindeki iş birlikçileri tarafından toprakları işgal edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür. Her evresiyle düşünülmüş, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha kanıtlamıştır. 30 Ağustos zaferiyle vatanımız ve milletimizin aydın ve mutlu geleceği garanti altına alınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil ezilmiş bütün uluslarında hürriyet meşalesi olmuştur. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazmış tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.