“30 Ağustos dönüm noktası”

“30 Ağustos dönüm noktası”

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yakup Törk mesajında özetle şunları ifade etti:

"30 Ağustos 1922, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, yokluk içindeki ulusumuzun, Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan eşsiz mücadelelere sahne olmuş kahramanlık destanı ile Türk milletinin esir edilemeyeceğini bir kez daha gösterdiği, bu bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırdığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk zaferin önemini, '30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum' sözleriyle tanımlar.
Bu inanç ve kararlılıkla, bütün milletimizin ve Darıcalıların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta değişmez ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Tarihin her döneminde canı ve kanı pahasına eşi görülmemiş kahramanlık destanları yazan ulusumuzun gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gününü kutluyor, şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.