3 milyonluk yürümeyen merdiven

3 milyonluk yürümeyen merdiven

 Çayırova'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Milyon TL'ye mal olan modern köprüde asansörler ve yürüyen merdivenler çalışmıyor. Kocaeli...

 

Çayırova'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Milyon TL'ye mal olan modern köprüde asansörler ve yürüyen merdivenler çalışmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz mayıs ayında Çayırova'da D–100 karayolu üzerine inşa edilen modern köprü yapılalı kısa süre olmasına karşın bakımsızlık yüzünden adeta kaderine terk edildi. Köprüde asansörler ve yürüyen merdivenler çalışmıyor. Köprü ayrıca işportacılar ve seyyar satıcıların satış noktası olarak kullanılıyor.  

 SEYYAR SATICILARIN MEKÂNI 

D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprünün yerini alan modern köprü 70 metre uzunluğa sahip. Çelik malzemeden yapılan yaya köprüsünün ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiveni bulunuyor. Yaya köprüsünde iki adet yaya asansörü de yer alıyor. Ancak Köprü'de yürüyen merdivenler ve asansörler çalışmıyor. Sigara izmariti, pet şişe, yiyecek kabukları ve kâğıtlarla dolu olan köprü adeta çöplüğü andırıyor. 

 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ 

 

Bu durum Çayırova'da yaşayan vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çayırova'da ikamet eden bazı vatandaşlar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eki köprünün yerine yapılan modern köprü ilçemize güzel kattı diye sevinirken ne yazık ki bakımsızlık yüzünden çürümeye bırakıldı. Köprünün ne yürüyen merdivenleri ne de asansörleri çalışıyor. Bebekli ailelere ve yaşlılara adeta varlık içerisinde yokluk yaşatılıyor” diyerek sitemde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.