3 ilçede bazı alanlar orman sınırında çıkarıldı

3 ilçede bazı alanlar orman sınırında çıkarıldı

Kocaeli’nin 3 ilçesinde bulunan bazı alanlar, Bakanlar Kurulu kararı ile orman sınırı dışına çıkarıldı. Orman sınırı dışına çıkarılan alanlara yapılaşma da yapılabilecek.

manset-002.jpg

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararda, Kocaeli'nin Dilovası, Başiskele ve Gebze ilçelerinde bazı alanların orman sınırının dışına çıkarıldığı belirtildi. Karara göre, Maliye Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere taşınmaz tahsisi yapılacak. Kocaeli’nin üç ilçesinde bu çok önemli alanlarda şimdi de yeni yapılaşmalar gündemde. Gebze ve Dilovası’dan artan sanayi tesislerini bu alanlara taşınması gündeme gelecek. Orman olması gereken ve kurulması şart olan bu yerlerde bina veya fabrika yükselecek.  Gebze ve Dilovası’nın yanı sıra Kocaeli’den en önemli yeşil alanlarının bulunduğu Yuvacık’ta 31 bin metrekarelik bir alanda orman sınırı dışına çıkarıldı.

EN ÇOK DİLOVASI’NDA

Orman sınırları dışına çıkartılan alanların yerleri ve büyüklükleri ise şöyle; Dilovası Fatih Mahallesi 7 bin 5 metrekare, Dilovası Çerkeşli Mahallesi 82 bin 482 metrekare, Dilovası Turgut Özal Mahallesi 149 bin 548 metrekare, Dilovası Orhangazi Mahallesi 186 bin 718 metrekare, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi 126 bin 416 metrekare, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi 30 bin 500 metrekare, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi 6 bin 1 metrekare,

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi 36 bin 317 metrekare, Gebze Tavşancıl 8 bin 880 metrekare, Dilovası Kayapınar 101 bin 215 metrekare, Dilovası Diliskelesi 57 bin 542 metrekare, Başiskele Yuvacık 31 bin 625 metrekare.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.