29 Ekim törenle kutlandı

29 Ekim törenle kutlandı

 Gebze’deki 29 Ekim kutlamalarının resmi bölümü cumartesi günü gerçekleştirildi. İlk olarak Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan makamında tebrikleri...

 

Gebze’deki 29 Ekim kutlamalarının resmi bölümü cumartesi günü gerçekleştirildi. İlk olarak Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan makamında tebrikleri kabul etti ve program geçit töreni ile sona erdi.

Gebze 15 Temmuz Meydanında yapılan kutlamaya Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Cihangir, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve gaziler katıldı. Tören, kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının katılımcıların bayramını tebrik etmesi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan yaptı. Kaymakam Arslan konuşmasında; 29 Ekim’in tarih yolculuğunda çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, 93. Yılın gururla kutlandığını ifade etti. Tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyleyen Kaymakam Arslan, terörün her türlüsünü ne kınadığını ifade etti.  Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığını da hatırlatan Kaymakam Arslan, daha sonra da Cumhuriyet’in TBMM’de kabul edildiğine dikkat çekti. Cumhuriyet’in, Atatürk’ün yaktığı son bağımsızlık ateşi olduğunu söyleyen Kaymakam Arslan, 15 Temmuz gecesi de ülkeyi işgal etmek isteyenlere karşı vatandaşların gereken cevabı verdiğini söyledi. Öğretmenlere de seslenen Kaymakam Arslan; Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak sizin ellerinizdedir. Yetiştirdiğiniz gençler ailesine, vatanına ve milletine bağlı, yurttaşlık bilincine bağlı gençler yetiştirmek zorundasınız” dedi.

 

Daha sonra öğrenciler Cumhuriyetle ilgili şiirler okudu ve programda yer alan folklor gösterisi önceki gün şehit olan Polat Ali Özbek anısına duyulan saygı gereği yapılmadı. Ardından Gebze bölgesinde çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çok sayıda öğrenciye ödülleri verildi ve program tüm okulların yaptığı geçit töreni ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.