27 okul onarılacak

27 okul onarılacak

2019 sonunda tekli eğitime geçilmesi nedeniyle Gebze’de 27 okulda onarım yapılarak yeni sisteme hazır hale getirilecek.  Öte yandan Mustafa Paşa Mahallesi’nde yapılacak yeni okul için ihaleye çıkılıyor.

okul-001.jpg

Sabahçı ve öğlenci olarak diye tabir edilen ikili eğitim sistemine 2019 yılının sonu itibariyle veda edip, eskiden olduğu gibi tekli eğitim sistemine geçiliyor. Kocaeli genelinde 380 binden fazla öğrenciyi ilgilendiren yeni eğitim sistemine geçmeden önce eksikleri gidermek için Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalara başladı. İl genelinde toplam 132 okulunun onarım ihalesini tamamladığı bildirildi.

GEBZE’DE 27 OKUL ONARIMDA

İl Milli Eğitim’den alınan bilgiye göre, Gebze’de 27, , Çayırova’da 4, Darıca’da 5, Dilovası’nda 3, Derince’de 9, Gölcük’de 18, İzmit’te 26, Kandıra’da 3, Başiskele’de 8, Karamürsel’de 4, Kartepe’de 11, Körfez’de ise 14 okul olmak üzere toplam 132 okulun onarımına başlandı.

GEBZE’DE YENİ OKUL İÇİN İHALE

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bugün Gebze Mustafa Paşa Mahallesi 321 ada 1 parsel üzerine 40 derslik olarak inşa edilecek lise binasının inşaat yapım ihalesini gerçekleştirecek.  Saat 09.30’da başlayacak ihalede 2 atölye ve çevre tanzim işi de ihaleyi alan firmaya verilecek.

Öte yandan bugünkü ihaleden sonra 15 Ağustos’ta da Çayırova Akse Mahallesi ve Darıca Mehmet Akif Mahallesi’nde yapılacak 26 derslikli ilkokul ihalesine çıkılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.