24 Kasım göreve iadeyle kutlanmalı

24 Kasım göreve iadeyle kutlanmalı

 BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Öğretmenler Günü’nün ancak KHK ile açığa alınan, darbeyle ilişkisi olmadığı tespit edilen öğretmenlerin...

 

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Öğretmenler Günü’nün ancak KHK ile açığa alınan, darbeyle ilişkisi olmadığı tespit edilen öğretmenlerin göreve iadesiyle anlam kazanacağını söyledi.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün gerçek anlamda kutlanmasının 15 Temmuz sonrası KHK’ler ile açığa alınan, darbeyle ilişkisi olmadığı tespit edilen öğretmenlerin göreve iadeleri halinde anlam kazanacağını belirtti. Dün akşam BİLKAR ev sahipliğindeki Tehlikeli Oyunlar adlı oyunun sahnelenmesi öncesi konuşan, mesleği öğretmenlik olan Serdar Dikkatli;  “Buradan bütün öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin öğretmenler gününü kutluyorum. Fakat öğretmenlerin sorunları çığ gibi büyümüş durumda. Biliyorsunuz, öğretmenler gününde çok klasik etkinlikler, söylemler olur. Yöneticiler mesleğin kutsallığına, öğretmenlerin cefakarlığına çalışkanlığına değinir. Öğretmenler olmadan gelecek nesillerin oluşmayacağına dair söylemler olur, konuşmalar gerçekleşir. Simgesel törenler düzenlenir.” Dedi. Dikkatli ayrıca, “Öğretmenler insanca yaşayacak ücret istiyorlar. Adil bir vergilendirme istiyorlar. Örneğin maaşlarına yüzde 3.5 oranla 49 TL zam gelirken 176 TL vergi kesildi. Öğretmenler eğitim ödeneğini iki kere, tam maaş tutarında istiyorlar. Bu doğrultuda öğretmenler birleşerek haklarını ancak kazanabilirler fakat bakıyorsunuz, çok sayıda arkadaşımız ihraç edildi, açığa alındı. Ve 24 Kasım’da keşke açığa alınan, ihraç edilen arkadaşlardan darbeyle ilişkisi olmayan arkadaşlar o gün okullarına dönebilseydi gerçekten güzel bir gün olurdu. Gerçek bir öğretmenler günü olurdu.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.