22 bin öğrenci yerleştirildi

22 bin öğrenci yerleştirildi

Bu yıl yöntemi ve barındırdığı okul sayısı çok tartışılan LGS’de tercih sonuçları açıklandı. Kocaeli’den tercih yapan 24 bin 500 öğrenciden 22 bininin  liseye yerleştiği açıklandı.

 

 

Bu yıl yöntemi ve barındırdığı okul sayısı çok tartışılan LGS’de tercih sonuçları açıklandı . Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, açıklanan sonuçları değerlendirirken, “Öğrencilerimiz nakil tercihlerini mezun oldukları okullarda yapabilecek. Tüm okullarda veli ve öğrencilere nakil tercihlerinde yardımcı olmak üzere rehberlik komisyonları oluşturuldu” dedi. Çelik, ortaöğretime geçecek 26.900 öğrencinin olduğunu bunun 22 bininin yerleştiğini anlattı.

AÇIKTA KİMSE KALMAYACAK

Çelik “2 bin 100 öğrenci ise nakil yapılacak tarihlerde yerleşecek. 5 bin açık kontenjan var. İlimizdeki ortaokulların 8. sınıflarından mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu tercih ettikleri liseye yerleştirilmiştir Herhangi bir liseye yerleştirilmiş veya yerleşmemiş her öğrenci, nakil döneminde boş kontenjan olmasına bakılmaksızın her türden liseyi tercih edebileceklerdir” diye konuştu.

İLK NAKİL TERCİHİ 6 AĞUSTOS’TA

6-10 Ağustos’ta yapılacak birinci nakil başvurularının sonucu 13 Ağustos’ta açıklanacak. İkinci nakil tercihleri 13-17 Ağustos’ta yapılacak. Bunun sonucu da 19 Ağustos’ta. Üçüncü nakil tercih başvuruları 27-31 Ağustos tarihlerinde arasında yapılacak. Sonuçları 3 Eylül’de açıklanacak. 4. nakil başvuruları 3-6 Eylül tarihlerinde yapılacak. Sonuçları 8 Eylül’de açıklanacak. Dileyen, Alo Nakil Tercih Hattı (300 58 57)’den destek alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.