2100 senesinde yaşadığınız şehir kaç derece olacak? | En son bilim haberleri

2100 senesinde yaşadığınız şehir kaç derece olacak? | En son bilim haberleri

Bu şekilde karbon emisyonuna devam edersek şehirlerimizin ne kadar sıcak olabileceğini gösteren interaktif bir harita yayınlandı. 2100 yılında bulunduğunuz...

Bu şekilde karbon emisyonuna devam edersek şehirlerimizin ne kadar sıcak olabileceğini gösteren interaktif bir harita yayınlandı. 2100 yılında bulunduğunuz yer kaç derece olacak?

Sıcaklarla mücadele ederken sıcaklığa sebep olan faktörlerle de mücadele etmemiz gerektiğini gösteren bir site yayınlandı. Webtekno’da yer alan habere göre, Shifting Cities isimli interaktif harita üzerinden görebileceğimiz değerler, bu şekilde karbon emisyonuna devam edersek şehirlerimizin ne kadar sıcak olabileceğini gösteriyor. Ortalama sıcaklıklar üzerinden giden sistem, bütün bir yazın ortalama kaç derece olacağını gösteriyor.

2100-senesi-sicakliklari

EĞER BÖYLE DEVAM EDERSEK DURUM VAHİM

Shifting Cities isimli interaktif harita üzerinden görebileceğimiz değerler, bu şekilde karbon emisyonuna devam edersek şehirlerimizin ne kadar sıcak olabileceğini gösteriyor. Ortalama sıcaklıklar üzerinden giden sistem, bütün bir yazın ortalama kaç derece olacağını gösteriyor. Örneğin şu anda İzmir'in tüm yaz boyunca sıcaklık ortalaması 32.2 derece olarak gösteriliyor. Bundan yaklaşık 80 yıl sonra 2100'e geldiğimizde ise İzmir'in sıcaklık ortalaması 39.2 dereceye yükselmesi bekleniyor. Tabii bu olay şu anki emisyon oranlarına göre gerçekleşiyor. Site bunun dışında dünyamızın emisyon oranımızı %50 düşürebilirsek oluşabilecek senaryoyu da göstermiş. Ilımlı emisyon ismi ile gösterilen 2100 sıcaklıklarına göre ise İzmir'in ortalama sıcaklığı 35.3 dereceye yükseliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.