‘2017 yılında 18 bin kişi işe yerleştirildi’

‘2017 yılında 18 bin kişi işe yerleştirildi’

  Haber Merkez-İŞKUR Gebze Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Kutlu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ayhan Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

 

 

Haber Merkez-İŞKUR Gebze Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Kutlu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ayhan Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği çerçevesinde 2017 yılında faaliyetlerini yoğunlaştırarak, yıl genelini başarılı sonuçlarla tamamladıklarını ifade etti. Kutlu yaptığı açıklamada, “2017 Yılında 18.447 adet iş arayanın işe yerleştirilmesi sağlanmış olup bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 100 artış demektir. 

459 ADET KURSİYER KATILDI

2017 yılında aktif işgücü hizmetleri çerçevesinde; İşverene katılımcıya işi işbaşında bizzat öğretme olanağı veren, eğitim sürecinde katılımcı harçlık ve sigorta primlerini İŞKUR’un karşıladığı İşbaşı Eğitim Programı uygulamasında muhtelif işyerleri ile 636 adet program düzenlendik. Bu programlara 1993 katılımcının dâhil edilmiş,  katılımcıların yüzde 70’inin istihdamı sağlandı. Halk Eğitim Müdürlükleri ve KOMEK ile işbirliği yapılarak açılan 21 adet Mesleki Eğitim Kursuna 459 adet kursiyer katılarak meslek öğrenmiş, sertifika aldı.

36 ADET GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILDI

KOSGEB, Gebze Ticaret Odası ve KOMEK ile yapılan protokoller çerçevesinde 36 Adet Girişimcilik kursu açılarak 837 adet kursiyere kendi işyerlerini kurma olanağı verilmiştir. Toplum Yararına Program çerçevesinde,  ücretlerini İŞKUR’un karşıladığı geçici personelden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine 366, Belediyelere 150, Müftülüklere 70, Kaymakamlıklara 10 ve Gebze Teknik Üniversitesine 20 adet tahsis edildi.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.