“20 Milyon metrekarelik alanı yeşillendirdik”

“20 Milyon metrekarelik alanı yeşillendirdik”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni gelen türleriyle her gün gelişen ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da inceleme yaptı.

4 bin dönüm alandan oluşan ve içerisinde 53 farklı türden 472 hayvanı içinde barındıran Ormanya’nın, doğasıyla ve turizmiyle adından söz ettiren Kocaeli’nin bu alanda da çekim merkezi haline gelmesine katkı sunduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, “Bugün bu hizmeti başarabilmiş bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gururluyum. Vatandaşımızın Ormanya’da mutlu olduğunu görmek beni son derece enerji veriyor” açıklamasını yaptı.

21 kilometrelik yürüyüş parkuru ve 5 bin kişilik mesire alanını içinde barındıran, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’nın Kocaeli’ne kazandırılması nedeniyle çok önemli bir eksikliğin de giderildiğini incelemeler sırasında ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “2004 yılından itibaren Kocaeli’nin gri tonlu rengini yeşile döndürmek için çok çalıştık.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.