19’uncu Kent Bayramlaşması

19’uncu Kent Bayramlaşması

  Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak 2004 yılından bu yana düzenlenen...

 

 

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak 2004 yılından bu yana düzenlenen kent bayramlaşmasının 19’uncusu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bayramlaşmada verilen mesajlarda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları öne çıktı. Bayram vesilesiyle bir araya gelen Kocaelili vatandaşlar birbirleri ile kucaklaşarak bayramlaştılar.

 

19. KEZ DÜZENLENDİ

Bu bayram 19’inci kez düzenlenen Kent Bayramlaşması renkli bir şekilde gerçekleşti. Bayramlaşma programına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Mehmet Ali Okur, Hikmet Erenkaya, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ve parti yönetimi, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve parti yönetimi, BBP İl Başkanı Ferhat Duyar ve parti yönetimi, CHP İl Yöneticileri, Eski Milletvekili Sefa Sirmen, eski Belediye Başkanı Erol köse, Alevi Dernekleri Başkanları yönetimleri ve üyeleri, Roman Dernekleri yönetim kurulu ve üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, askeri erkan, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

FARKLILIĞIMIZ ÜSTÜNLÜK DEĞİLDİR

Kent Bayramlaşması’nda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu milletin büyük bir medeniyetten geldiğini ve bu medeniyetin hep birlikte inşa edildiğini söyledi. Bakan Ergün “Çok büyük sevinçlerimiz, çok büyük acılarımız, birlikte yaşadığımız çok önemli zamanlar geçti. Aramızda farklılıklar olacaktır. Farklıklar kimse için üstünlük meselesi değildir. Farklılıklar hiç kimse için bir kenara itilme meselesi değildir. Sadece birbirini tanıma kaynaşma vesilesidir. Yüce yaratan ‘hiçbirinizin farklılığı bir başkasına üstün değildir diyor.’ Onun için doğru istikamette gitmeye birbirimizi sevmeye devam edelim. Farklılıklarımızı zenginlik sayalım” şeklinde konuştu.

 

İNSAN SEVGİLİDİR

Bayramlaşma programındaki konuşmasına Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yüceltki devlet yücelsin’ sözüyle başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnsan onurluysa ve değerliyse devletin bir anlamı var” dedi. Başkan Karaosmanoğlu şunları dile getirdi: “İnsanla var bu devlet. Bu yerel idarelerde de genel idarelerde de böyledir. Bizim için insan değerlidir. İnsan sevgilidir. Allah’ın en çok değer verdiği varlıktır insan.”      

 

BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ AÇAN GÜNLERDİR

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca bayramların yardımlaşmada, paylaşmada ve kardeşlikte buluşmanın vesilesi olduğunu ifade etti. Vali Topaca “Bayramlar asla ayrılığın vesilesi değildir. Onun için bayramımızı birlik ruhuna uygun kutlamaya çalışıyoruz. İlimizin her kesiminden insanımız bir arada” şeklinde konuştu. Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, da bayramın kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.