19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 100. Yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Gebze’de de törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gebze’de ilk tören Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası önünde saat 10.30’da gerçekleşti.  Buradaki törenden sonra Gebze Alaettin Kurt Stadında saat 11.00’da halkında katılımıyla ikinci program gerçekleştirilirken, törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,  Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş,  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay,  AK Parti ilçe Başkanı İrfan Ayar, GTO Başkanı Nail Çiler,  İlçe Milli Eğitim Müdürü  Şener Doğan ile protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Gebze  Alaettin Kurt Standa gerçekleşen kutlamalar saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunmasıyla başladı, törende  günün anlam ve önemine dair konuşmalar, öğrencilerin  şiir okuması ve halk dansları gösterisi gerçekleştirildi.  Tören sonunda ise   yarışmalarda dereceye girenleri ödülleri protokol tarafından verildi.  Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum