19 Aralık’ta grev var

19 Aralık’ta grev var

 KESK, 19 Aralık’ta bütün üye işyerlerinde greve çıkıyor. KESK Şubeler Platformuna bağlı sendika başkanları, Sahan Restaurant’ta gazetecilerle...

 

KESK, 19 Aralık’ta bütün üye işyerlerinde greve çıkıyor. KESK Şubeler Platformuna bağlı sendika başkanları, Sahan Restaurant’ta gazetecilerle bir araya geldi. KESK Genel Merkez Basın Yayın Sekreteri Baki Çınar'ın da katıldığı basın açıklamasında iktidar partisi AKP, sert ve ağır bir dille eleştirildi. Çakır, özetle şunları söyledi: “AKP'nin ısrarla gündemde tuttuğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki kapsamlı değişikliklerle tüm kamu emekçileri taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz işgücü haline dönüştürülmek istenmektedir” dedi.

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

 “Kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini toplu olarak gasp eden AKP-Memur Sen mutabakatı, yıllardır kadro bekleyen 4/C'lilerin ve ek ödeme adaletsizliğinin kurbanı öğretmenlerin ağzına bir kaşık bal çalarak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, iş güvencesi sorununun çözümü,  vergi dilimi adaletsizliğinin giderilmesi başta olmak üzere onlarca sorunu görmezden geldi. Sonuç olarak 2014 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarında net 123 TL artış yapıldı, ne var ki o da zaten şimdiye kadar buharlaştı. AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014-2015 dönemini kapsayan ‘toplu satış’ sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak ‘Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz’ diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.