12 YIL ÖNCEKİ OLAYIN YENİDEN ARAŞTIRILMASINI İSTİYOR:  “Oğlum cinayete kurban gitti”

12 YIL ÖNCEKİ OLAYIN YENİDEN ARAŞTIRILMASINI İSTİYOR: “Oğlum cinayete kurban gitti”

Gebze Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Çavuş Mehmet Doğan Köksal’ın babası Musa Köksal, oğlunun kazaya değil cinayete kurban gittiğini ve bu nedenle soruşturmanın yeniden açılması gerektiğini söyledi.

17 Nisan 2007’de Eskihisar’da meydana gelen deniz bisikleti kazası sonucu yaşamını yitiren dönemin  Gebze Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Çavuş Mehmet Doğan Köksal’ın babası Musa Köksal, oğlunun kazaya değil cinayete kurban gittiğini ve bu nedenle soruşturmanın yeniden açılması gerektiğini söyledi.
17 Nisan 2007’de Eskihisar’da meydana gelen deniz bisikleti kazası sonucu Astsubay Üst Çavuş Muhammet Ali Kızıltaş ile birlikte yaşamını yitiren dönemin Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Çavuş Mehmet Doğan Köksal’ın babası Musa Köksal, oğlunun kazaya değil cinayete kurban gittiğini ve bu nedenle soruşturmanın yeniden açılması gerektiğini söyledi.
OĞLUM İYİ YÜZÜCÜYDÜ
Gazetemize açıklamalarda bulunan Musa Köksal,  17 Nisan 2007’de, Astsubay Üst Çavuş Muhammet Ali Kızıltaş ile birlikte deniz bisikletinin devrilmesi sonucu meydana gelen olayda yaşamını yitirdiğini belirterek, “ Aile olarak bunun bir kaza olmadığına,  oğlumun cinayete kurban gittiğine inanıyoruz.  Oğlum çok iyi yüzme biliyordu ve saatlerce denizde kalabilirdi.  Deniz bisikleti ile 150 metre açıldıktan sonra o mesafeden yüzerek geri dönebilirdi.  Ancak yüzerek geri dönememesi akla ve mantığa aykırıdır. 
Bu olayla ilgili olarak soruşturma için dilekçe verdik dava açtık fakat 2 kere soruşturmaya gerek olmadığına dair karar çıktı.  26 Haziran’da bir kez daha adli makamlara başvuru yaptım ve 12 yıl önce yaşanan bu olayın yeniden incelenmesi ve araştırılmasını istedim.”dedi.
 PLANLI BİR CİNAYET İDDİASI
17 Nisan 2007’de ki olayda oğluyla birlikte  aynı deniz bisikletinde bulunan  B.G isimli kişinin  bir çok şeyi bildiğini ancak konuşmadığını da iddia eden Musa Köksal, “Oğlumun o dönem organize suç şebekelerinin bölgedeki çalışmaları hakkında  istihbarı bilgileri elde edilmesi nedeniyle  planlı bir cinayete kurban gitmiş olması kuvvetle muhtemeldir.  Bu olayın yeniden araştırılması ve aydınlatılmasını adli makamlardan bekliyoruz ”dedi.
OLAY TARİHİ
17 Nisan 2007’de meydana gelen olay basın şu şekilde yansımıştı:
“Eskisihar Köyü’nde, bugün saat 03.00 sıralarında yanlarına sivil bir arkadaşlarını da alarak deniz bisikletiyle gezintiye çıkan Eskihisar Jandarma Komutanı Astsubay Mehmet Doğan Köksal ile misafiri Çukurca’da görev yapan arkadaşı jandarma astsubay Muhammet Kızıltaş, deniz bisikletinin devrilmesi sonucu boğularak öldü. Yanlarında bulunan sivil arkadaşları B.G ise yüzerek sahile ulaşmayı başardı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.