112’de farklı mesai uygulaması

112’de farklı mesai uygulaması

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cihad Nazım Çaka’yı ziyaretinde istasyonlarda görev yapan sağlık personelinin mesai uygulamalarında farklılığın giderilmesini istedi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cihad Nazım Çaka’yı makamında ziyaret etti. Başhekim Çaka ziyaret için Başkan Çeker ve Temsilcisi Kazan’a teşekkür etti. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Türkiye Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, 112 Komuta Merkezi İş Yeri Temsilcisi Dr. Ahmet Murat Kazan ile birlikte İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cihat Nazım Çaka’yı makamında ziyaret etti. İl Ambulans Servisi Başhekimi Başhekim Yardımcısı Levent Çorlular da ziyarette hazır bulundu. 

Başkan Çeker; 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının iki konu başlığı altında sendikaya aktarmış oldukları sorunları Başhekim Çaka’ya aktardı. Ziyarette çalışanların sendikaya iletmiş oldukları sorunların çözümü üzerinde fikir müzakeresi yapıldı. Başhekim Çaka ziyaret için Başkan Çeker ve 112 Komuta Merkezi İş Yeri Temsilcisi Kazan’a teşekkür etti.

HASSASİYET BEKLİYORUZ

Ziyaret çıkışı Başkan Çeker yaptığı açıklamada “Sendika olarak diyalog ve uzlaşmadan yanayız. Aynı hassasiyeti idareden de bekliyoruz” dedi. Başkan Çeker; “112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma hayatında ciddi sorunları var iken, bu sorunların çözümü noktasında idare olarak gayret sarf etmek var iken istasyonlarda görev yapan çalışanların mesai (nöbet)’leri ile uğraşarak aynı istasyonda çalışanlar arasında farklı mesai uygulamasını usulsüz olarak hayata geçirmek, istasyonlar arasında ve çalışanlar arasında yeknesaklığı ortadan kaldırmak idareye de çalışana da fayda sağlamaz. Bu durum her iki tarafı da huzursuz eder” diye konuştu.

FAYDALI OLDU

Açıklamalarını sürdüren Çeker; “Kalite çalışması adı altında İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı birimlerde çalışan personele “Çalışan Personelin Güvenliği Farkındalık Bildirgesi” adı altında sözleşme imzalatılmak istenmesi suretiyle çalışanın huzursuz edilmesi hizmet kalitesini artırmayacağı gibi idareye artı bir değer katmayacaktır” Bu tür sözleşmenin personelin imzalama zorunluluğu yoktur.   Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı (Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü) resmi yazısı da mevcuttur” dedi.
Çeker; ilerleyen sürede iki konu ile ilgili gelişmeler hakkında kamu oyunu ve sağlık çalışanlarını bilgilendireceklerini, ziyaretin sağlık çalışanları ve kurum adına faydalı olduğunu söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.