100 bin nüfuslu Çayırova’ya 21 otobüs

100 bin nüfuslu Çayırova’ya 21 otobüs

 Nüfusu 100 bini aşan Çayırova’ya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME 21 halk otobüsüyle hizmet ediyor. Özellikle sabahın erken saatleri...

 

Nüfusu 100 bini aşan Çayırova’ya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME 21 halk otobüsüyle hizmet ediyor. Özellikle sabahın erken saatleri ve akşam belirli saatten sonra otobüs bulma sıkıntısı yaşayan Çayırovalılar yerel yöneticiler yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ateş püskürüyor.

“Saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz”

Kocaeli’nin gelişmeye açık ilçelerinden biri olan ve son yıllarda aldığı yoğun göçle beraber nüfusu 100 bini geçen Çayırova’da halk otobüsü sıkıntısı yaşanıyor.

21 otobüsle beraber 100 bin insana hizmet vermeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bu sorunları ilgili kurumlara iletmeyen Çayırova Belediyesi’ne halk her geçen gün isyan ediyor. Otobüs keşmekeşliğinin yaşandığı saatler ise daha çok sabah 07.30- 8.30 arası ile akşam iş çıkışlarında yaşanıyor. Sabah işine ve okuluna gitmek isteyen Çayırovalılar aşırı yoğunluktan dolayı halk otobüsüne binmekte sıkıntı yaşıyor. Böylece Çayırovalılar saatlerce otobüs beklemek zorunda kalıyor. Aynı keşmekeş akşam saatlerinde iş çıkışında yaşanıyor. Tıka basa yolculuk yapan vatandaşlar tepkilerini dile getirerek bu keşmekeşliğin bir an önce bitmesini istiyor.

YARIM SAATLİK BEKLEYİŞ

Gebze- Çayırova arasındaki otobüs sıkıntısı akşam belirli saatlerde kat be kat daha çok artıyor.  Özellikle akşam 21.00’den sonra Gebze’den Çayırova’ya gitmek çekilmez hal alıyor. Otobüs sayısının az olmasından dolayı bekleme süreleri yarım saatlik süreyi aşıyor. Yenimahalle’de oturan vatandaşlar Gebze- Harem ile bu sıkıntıyı çözmeye çalışsa da iç kesimlerde kalan Özgürlük, Atatürk, Çağdaşkent, Emek ve İnönü Mahalleleri’nde oturan Çayırovalılar eli mahkûm halk otobüsünü beklemek zorunda kalıyor.  En son otobüsün 23.00’de olması sorunun ayrı bir tartışma konusu.

BİR BUÇUK SAAT ÖNCESİNDEN ÇIKIYORUZ

Çayırova’da ikamet eden vatandaşlar halk otobüsü sıkıntısını dile getirerek, “Sabah saatlerinde aşırı yoğunluktan dolayı otobüs bulamıyoruz. Sekiz buçukta işte olmak için  yaklaşık 1 buçuk saat öncesinden evden çıkıyoruz. Hususi araçla Gebze 10 dakika sürüyor ancak otobüs yokluğundan bazen işimize geç kaldığımız günler bile oluyor. Eğer 07.30’dan sonraya kaldıysanız işiniz Allah'lık. O saatten sonra hafta içi Çayırova’da boş otobüs bulmak imkânsız” diye tepkilerini dile getirdiler.

23.00’DEN SONRA OTOBÜS YOK

 

Vatandaşlar akşam 21.00’den sonra otobüs bulmakta sıkıntı çektiklerini söyleyerek, “Akşam 21.00’den sonra saatlerce otobüs bekliyoruz. Zaman zaman 40 dakikaya varan otobüs beklediğimiz anlar oluyor. Artık otobüs azlığından mı yoksa şoförlerin vurdumduymazlığından mıdır nedir bu işkenceyi bize yaşatıyorlar. 23.00’den sonra otobüs olmaması ise tam bir komedi. İnsanın hastası olabilir, acil bir işi çıkabilir. Eğer aracınız yoksa Çayırova’ya mahkûm ediliyorsunuz. Taksiyle gitmeye kalksanız 40 liradan aşağıya Gebze’ye gidemezsiniz. Aynı sıkıntı Şekerpınar- Çayırova arasında da yaşanıyor. Bu ilçeyi yöneten o baştakiler bir gün gelsinler de şu otobüslerde ne tür sıkıntılar yaşanıyor görsünler. Bunlar hizmet etmiyor bize zulüm oluyorlar” diye konuştular. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.